Parkrun in het Zuiderpark steeds groter succes

Mensen die dit weekend in het centrum van Hoogeveen rondliepen is het wellicht opgevallen: er waren een hele hoop Engelssprekenden toeristen in Hoogeveen. Voor het eerst organiseerden de vrijwilligers van Zuiderpark parkrun een activiteit die niet op zaterdag plaatsvond. Eens per jaar, op tweede pinksterdag, worden bij parkruns in het hele land een extra editie georganiseerd. Omdat er hierdoor twee parkruns in drie dagen gelopen konden worden trok dit ook internationale interesse.

Het Zuiderpark werd, verdeeld over deze twee dagen, onder andere bezocht door Duitsers, Canadezen, Amerikanen, Australiërs, Nieuw Zeelanders en vooral Britten. Heel veel Britten. “Het is mooi om te zien hoe Hoogeveen op zaterdagmorgen, en nu dan op maandagmorgen ineens veranderd in een trekpleister voor Britse toeristen”, aldus de organisatie, “ze zijn allemaal laaiend enthousiast over het park, vooral het stuk over de dijk doet het goed”. Op sociale media zijn de reacties dan ook sprekend: “Thank you for creating such a beautiful parkrun!

If this were my local event I would be very happy to be here each week. We all had a great time.” aldus Alison uit Nieuw-Zeeland. Tim, ook uit Nieuw-Zeeland lijkt het hiermee eens: “Bedankt for a great morning Well worth the 18,457km hike ” En ook de lokale deelnemers hebben genoten: “Voor mij vanmorgen de eerste keer, maar zeker niet de laatste! Erg leuk!” aldus Grietje uit Hoogeveen

Deze toestroom leidde ook tot een absoluut deelnemersrecord voor de parkrun in het Zuiderpark: 156 mensen wandelde, jogde of renden van start tot finish. Dit terwijl de organisatie in een normale week zo rond de 30 tot 40 deelnemers ziet. Voor de organisatie is de Pinkstereditie daarmee dan ook meer dan geslaagd “maar we doen het vooral voor de lokale community. Parkrun is er elke zaterdag voor en door de lokale gemeenschap; om met elkaar een leuke activiteit op te zetten en elkaar te helpen sportief bezig te gaan. Dit soort edities zijn een geweldige kers op de taart naast de edities die ons elke week al veel plezier bezorgen.”

Ook een keer meedoen met parkrun? Elke zaterdag om 9:00 uur vindt er weer een nieuwe editie plaats van dit gratis evenement. Wandelaars en hardlopers van alle niveaus zijn welkom. Kijk op parkrun.co.nl/zuiderparkhoogeveen of bezoek onze facebook pagina voor meer informatie.