Oud-keeper Hoogeveen Sies Wever overleden

Emmen/Hoogeveen: In zijn woonplaats Emmen is op 71-jarige leeftijd oud-doelman Sies Wever na een ziekbed overleden. De in Beilen geboren doelman won met Ajax in 1971, 1972 en 1973 de Europacup 1. Daarvoor speelde hij onder meer bij VV Beilen en Sportclub Assen (tegenwoordig FC Assen) en de voetbalvereniging Hoogeveen.

Tijdens het Europees kampioenschap voor amateurs speelde hij zich met Sportclub Assen in 1970 in de kijker bij Ajax. Niet veel later werd hij in Amsterdam de vaste vervanger van doelman Heinz Stuy. Uiteindelijk stond hij als vervanger tien wedstrijden onder de lat bij Ajax. Daarna vertrok Wever voor twee seizoenen naar MVV om uiteindelijk terug te keren naar het amateurvoetbal.

In 1977 maakte hij de overstap naar Hoogeveen. Wever had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de Hoofdklasse in 1978. De goalie was vervolgens hoofdrolspeler in een ‘soap’ richting de wedstrijden om het landskampioenschap. Er hadden zich volgens mediaberichten uit die tijd (lees hier) een aantal problemen tijdens de training voorgedaan. Wever had toen al aangegeven de club te willen verlaten en zou vervolgens 7500 gulden hebben gevraagd om de wedstrijden om het landskampioenschap te keepen. Daar ging de club niet op in, waarna Henk Klaster het doel verdedigde. Sies Wever is 71 jaar geworden.

VV Hoogeveen kampioenselftal hoofdklasse B seizoen 1977 – 1978
Achter v.l.n.r.: Hilbert Mulder (leider), Bas Paauwe (trainer), Roel Smand, Tim van der Tas (bestuurslid), Klaas van der Sleen, Dick van der Sleen, Jan Swart, Lucas Veldkamp, Karel Liklikwatil, Wim Benjamins, Albert Gelmers, Henk Klaster, Rudy Mensing, Age Spaan (voorzitter), Nico Timmermans (bestuurslid)

Onderste rij: Adrie Torenvliet (verzorger), Jan Smid, René Koopman, Henk Eefting, Ron de Haas, Eddy Bulder, Yme Boersma, Roelof Hoveling, Max Timmer(verzorger).

Voor liggend: Sies Wever (Bron: VV Hoogeveen)