Sport

Oranje Leeuwinnen in actie op het Tournoi de France

Het nationale dameselftal speelt de komende week liefst drie wedstrijden in Frankrijk. De duels worden gespeeld in het kader van de Tournoi de France, een vriendschappelijk internationaal voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door de Franse voetbalbond. De tegenstanders van Oranje zijn achtereenvolgens Brazilië, Finland en Frankrijk. De uit Hoogeveen afkomstige Vivianne Miedema is zoals gebruikelijk opgeroepen door bondscoach Mark Parsons.

De eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Brazilië vindt plaats op 16 februari om 19:00 uur in Caen, dat in het noordwesten van Frankrijk ligt. Brazilië is een geduchte tegenstander. De Braziliaanse dames staan 7e op de FIFA ranglijst, twee plekken achter de Oranje Leeuwinnen.

Het tweede duel van Miedema en haar teamgenoten wordt gespeeld op 22 februari, ditmaal om 18:00 tegen Finland. Dit tweede duel wordt gespeeld in de havenstad Le Havre. Finland staat 28e op de FIFA ranglijst. De Finse dames zijn daarmee op papier de makkelijkste tegenstanders voor de Oranje Leeuwinnen.

Het laatste duel wordt gespeeld tegen gastland Frankrijk, dat 1 plekje boven Nederland staat op de FIFA ranking. De derde wedstrijd wordt wederom in Le Havre gespeeld en vindt plaats op 22 februari op het ongebruikelijke tijdstip van 21.10 uur.

Voor Vivianne Miedema, spits van het Londense Arsenal FC, zijn de ontmoetingen met Brazilië, Frankrijk en Finland drie extra kansen om verder aan haar doelpuntenrecord te werken. Miedema is topscorer aller tijden bij de Oranje Leeuwinnen met 85 goals in 104 interlands. De kans is groot dat de Nederlandse bookmakers met een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit de komende week ook voetbal weddenschappen gaan aanbieden op deze voetbalcompetitie. Op www.sportytrader.nl/goksites/ vergelijkt SportyTrader de goksites met een licentie in Nederland met elkaar, onder meer op basis van de betrouwbaarheid, de acties, de quoteringen en de aangeboden bonussen. Duidelijk is dat er voor de liefhebbers van het damesvoetbal een mooie voetbalweek op de planning staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen