Sport

Open Hoogeveens Koppel driebandenkampioenschap

Biljartvereniging “De Poedel” uit Hoogeveen organiseert van 15-19 januari het Open Hoogeveens Koppel Driebandenkampioenschap.  Het kampioenschap, inmiddels de 21e editie,  zal worden gespeeld in biljartcentrum L ‘Acquit (accommodatie van HBC) aan de Terpweg in Hoogeveen. 

De voorrondewedstrijden worden gespeeld op 15, 17 en 18 januari. Op woensdag- en vrijdagavond beginnen de eerste partijen om 19.00 uur, op zaterdag 18 januari om 13.30 uur. De finaledag vindt plaats op zondag 19 januari, de eerste wedstrijden beginnen dan om 11.00 uur.

Ieder koppel speelt in de voorronde twee wedstrijden,  de spelers moeten daarin proberen zoveel mogelijk driebandcaramboles te maken. Alle partijen hebben een lengte van 40 beurten (20 beurten per speler).  De twaalf hoogst geklasseerde koppels van de voorronden plaatsen zich voor de finaledag op zondag 19 januari en strijden deze dag om de titel “Koppelkampioen van Hoogeveen”.

Inmiddels staan er 42 biljartkoppels ingeschreven.  Opgave als koppel is nog mogelijk via  06-22048331 (J. Mulder).  Het kampioenskoppel van de vorige editie, Bennie Pieper / Ab de Graaff, is ook weer van de partij. Zij zullen zeer strijdvaardig zijn en uiteraard alles uit de kast halen om hun kampioenstitel te prolongeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen