Ook tweede bekerwedstrijd Noordscheschut eindigt in een remise

Afgelopen zaterdagavond trad Noordscheschut in Meppel aan tegen Alcides. Evenals het eerste bekertreffen tegen eindige deze wedstrijd in een doelpuntrijke 3 tegen 3.

Ondanks de warmte ging Noordscheschut furieus van start. In de vijfde minuut was het meteen raak. Na knullig balverlies van Alcides en goed voorbereidend werk van Enrico Schonewille bracht Bjorn Schonewille de 0-1 op het scorebord. Ook nu konden Schutters niet lang genieten van deze voorsprong. Amper vijf minuten later bracht Jeroen Westerbeek de score al weer in evenwicht. Hierna volgden aan beide kanten enkele speldenprikken. De thuisploeg mikte vanaf dertig meter het speeltuig op de paal. Aan de andere zijde kwam Bjorn Schonewille een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden.

Na een half uur spelen opnieuw enkele hachelijke momenten voor het doel van doelman Roy Boertien. Eerst mikte men een rebound van dichtbij hoog over. Enkele minuten later werd Boertien opnieuw bijgestaan door de paal. Ook Noordscheschut liet zich niet onbetuigd. Na een prima actie van Enrico Schonewille verdween diens inzet naast.

De tweede helft schoot Noordscheschut andermaal uit de startblokken. Ditmaal was Enrico Schonewille wel trefzeker. Na een lange bal van Kevin van Dalen was Schonewille de Meppelers te vlug af en schoof het leer beheerst binnen. Maar opnieuw was deze voorsprong van korte duur. Westerbeek krulde de bal langs Boertien en tekende met zijn tweede treffer van de middag andermaal de gelijkmaker aan. Een minuut later leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen. Een vrije bal werd moeizaam gekeerd door Boertien en de rebound kon van dichtbij worden binnen geschoten. Dit gebeurde echter vanuit buitenspelpositie.

Na ruim een uur spelen was Bjorn Schonewille dichtbij een treffer. Na uitstekend wegdraaien bij zijn directe tegenstander kon zijn inzet in de verre hoek worden gekeerd door de keeper. Noordscheschut voerde in deze fase de boventoon. Men was dreigend, maar werd veelvuldig afgevlagd door de kennelijk op zonne-energie opererende grensrechter van de gastheren. Een treffer van Enrico Schonewille werd ogenschijnlijk ten onrechte afgekeurd.

Een kwartier voor tijd was het Alcides dat op voorsprong kwam. Met een steekpass werd de defensie van Noordscheschut opengereten en het speeltuig beheerst afgedrukt in de verre hoek. Na deze treffer kabbelde de wedstrijd voort naar het eindsignaal. Totdat de ingevallen Mart Boer met een schitterende vrije trap in de kruising op de valreep alsnog de 3 tegen 3 aantekende.

Gezien het spelbeeld een meer dan terechte gelijkmaker. Volgende week wacht Noordscheschut de laatste bekerwedstrijd. Op sportpark De Meulewieke zal het vooralsnog ongeslagen Olde Veste ‘54 op bezoek komen, aanvang 14.30 uur.