Onvoorstelbare remise Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut twee kostbare punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse J. De toeschouwers zagen een balbezit-verdeling van 95 tegen 5 procent, een kansenverhouding van 34 tegen 1, twee inzetten welke uitspatten tegen het aluminium en in beide helften een betwistbaar afgekeurd doelpunt, maar daar maalde na afloop geen strijdende Groninger om.

 

Met de lentezon stralend aan de horizon ging de wedstrijd tegen laagvlieger v.v. Groningen van start. De gastheren schoten uit de startblokken, zonder overigens de geblesseerde Danny Kiekebelt. Zijn plaats werd ingenomen door Aron Drent. Al na drie minuten spelen bereikte een afgemeten voorzet van Robin Sikken het hoofd van Mees Vos. Vos zag zijn diagonale kopbal uiteenspatten op de paal. Een minuut later dook Bjorn Schonewille vrij op voor de keeper, deze redde echter bekwaam.

 

Het was Noordscheschut dat de klok sloeg. De Groningers beperkten zich louter tot verdedigen. Toch dook men in de twaalfde minuut, na een lange uittrap van de keeper en een misverstand in de Schut-defensie, vrij op voor doelman Wiebe Zinger. Zinger bracht stijlvol redding op de inzet van dichtbij. Noordscheschut probeerde aan de andere kant uit alle macht de openingstreffer te forceren. Maar afstandsschoten van Drent en Melvin Mol gingen over. En een zwevende kopduik, á la Beb Bakhuys, van Enrico Schonewille spatte uiteen op de deklat.

 

De gastheren gingen driftig door met aanvallen. Enrico Schonewille ontsnapte over de rechterflank en stormde het zestienmetergebied binnen. Schonewille had echter geen oog voor meerdere teamgenoten vrijstaand voor het doel en nam het doel zelf onder vuur, de doelman keerde zijn inzet. Enkele minuten later bij eenzelfde situatie had Schonewille wel oog voor zijn medespelers. Nu werd zijn voorzet voor een leeg doel gemist door Mees Vos en Drent. Nadat ook een kopbal van Kevin van Dalen naast verdween, een afstandsschot van Enrico Schonewille subliem werd gekeerd en een indraaiende corner van Drent van de lijn werd gehaald, leek er voor de rust niet meer te worden gescoord. Gescoord werd er echter nog wel, maar een treffer van Van Dalen werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Zonder groots te spelen, maar vele kansen creërend, gingen de Schutters wonderwel rusten met 0 tegen 0.

 

De tweede helft trachtte Berry Zandink het tij met een driedubbele wissel te keren. Ramon Brakel, Damian Smand en Kevin Koster kwamen binnen de lijnen voor Jesse Steenbergen, Bjorn Schonewille en Aron Drenth. Het tweede bedrijf was amper een minuut onderweg of de ingevallen Brakel leek bij de tweede paal de openingstreffer binnen te koppen. Brakel schampte het speeltuig, andermaal een kans verkeken. Het bleef kansen regenen op de speelhelft van Groningen. Een vrije bal van Mol werd gekeerd, een inzet van de naar de frontlinie gedirigeerde Sikken van dichtbij werd jammerlijk gemist en een inzet van Koster werd van de doellijn gekeerd.

 

Noordscheschut voelde dat de tijd ging dringen. Men ging wat gehaaster spelen en dit leverde meer slordigheden op. Toch bleef men goede kansen creëren. Een kopbal van Sikken werd van dichtbij gekeerd en een indraaiende doelpoging van Schonewille ging rakelings voorlangs. Hierna was Sikken wederom tweemaal dicht bij een treffer. Maar een tweetal kopkansen van dichtbij werden niet verzilverd. De moedeloosheid bij de thuisploeg nam zichtbaar toe.

 

Een kwartier voor tijd werd er dan toch gescoord. Vanuit een scrimmage-situatie passeerde het leer eindelijk de doellijn. Maar tot verbazing van alles en iedereen zag de scheidsrechter een overtreding op de keeper van de Groningers. Deze maakte dankbaar gebruik van de situatie en door de langdurige blessurebehandeling kwamen de naar adem happende bezoekers weer bij hun positieven.

 

Het absolute slotakkoord bleef uit. Verder dan een verijdelde vrije bal van Mol en Van Dalen die vrij opduikend voor de keeper zijn inzet langs de verkeerde kant van de kruising zag schampen kwam men niet. Na ruim tien minuten blessuretijd klonk voor de Groningers het bevrijdende fluitsignaal, welke met luid gejuich werd ontvangen. De Schutters stonden geslagen binnen de krijtlijnen, stevig balend van de totaal onnodige remise tegen een uiterst zwak Groningen. Die de gehele middag zich beperkten tot verdedigen, maar op basis van strijdlust toch een punt uit het vuur sleepten.

 

Volgende week reist Noordscheschut af naar het op de tweede plaats bivakkerende Surhuisterveen. Vandaag werd duidelijk dat de doelpuntenproductie zienderogen afneemt bij het ontbreken van Nick Koster en Kiekebelt. En als dan ook nog de afwezige Rijnald Vos en de gewisselde Bjorn Schonewille worden gemist, dan wordt het moeilijk om het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Noordscheschut ondanks deze flinke domper nog steeds wel fier aan kop in de 2e klasse J.