Olivier Wilbers Nederlands Kampioen 1500m zwemmen in Amsterdam

Hoogeveen/Amsterdam – Afgelopen weekend was het voor Z.P.C. Hoogeveen Olivier Wilbers die Nederlands Kampioen werd op de 1500m vrije slag in Amsterdam.

Met een tijd van 19.32.49 bleef hij iedereen voor en zwom daarmee alweer ruim onder zijn p.r. van drie weken geleden.
Heel knap en met een p.r. van bijna 40 seconden was het Tiamo van der Veen die de zilveren medaille haalde in 19.44.50 en dat was een hele mooie prestatie voor de Hoogeveense zwemclub.
Beide jongens zijn twaalf en zwommen deze 1500m met heel veel overtuiging en gingen bijna vanaf het begin aan kop, sleepten elkaar naar een mooie tijd, waarbij Olivier liet zien over iets meer inhoud te beschikken en liet na 1000m Tiamo achter en zwom overtuigend naar de gouden medaille.
Flynn Peeks was de derde jongen van Hoogeveen die in Amsterdam mocht starten op de 1500m vrije slag.
Hij zwom drie weken geleden met een tijd onder de limiet om hier aan te mogen deelnemen maar kon daar vandaag helaas niet aan komen.
Niet helemaal fit begonnen aan deze wedstrijd en dan is het zwaar om 1500m lang hard te kunnen zwemmen.
Charley Blide mocht de 800m vrije slag bij de meisjes zwemmen en zij zwom naar een tiende plaats bij de junioren twee en dat was misschien niet helemaal wat ze er zelf van had verwacht.
Het zijn jonge kinderen die groeien en dan kan het alle kanten op en is het iedere keer weer afwachten hoe het zal gaan, vooral bij zo’n lange afstand wedstrijd.