Sport

Officiële opening Padelbanen T.C de Weide zondag 10 juni 2018.

HOOGEVEEN – T.C. de Weide heeft in het afgelopen jaar twee padelbanen op haar tennispark in Hoogeveen gerealiseerd. De vereniging vergroot hiermee het sportaanbod voor huidige leden en wordt hierdoor aantrekkelijker voor nieuwe leden.

Voorafgaand aan de officiële opening door wethouder dhr. E. Slomp vinden een aantal padelclinics plaats onder leiding van het PadelTotaal topklasseteam. Na de opening wordt er een demonstratiewedstrijd gespeeld door het topklasseteam.
Padel is een laagdrempelige en toegankelijke sport voor een brede doelgroep. De sport is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld op een baan van 20 bij 10 meter. Deze baan is omgeven door glazen wanden die onderdeel zijn van het spel. De puntentelling bij padel is hetzelfde als bij tennis maar het racket is kleiner. Omdat het racket bij padel geen snaren bevat kunnen mensen zonder ervaring de bal beter controleren.
Jonge, oude, sportieve en minder sportieve mensen kunnen nu ook in Hoogeveen kennismaken met de snelst groeiende sport van Nederland op de nieuwe padelbanen van T.C. de Weide. Dit zijn de eerste padelbanen in Hoogeveen en omstreken. Tennisclub de Weide organiseert in het najaar dan ook het eerste Clafis Drents open padeltoernooi welke zal plaats vinden van 3 t/m 9 september 2018.
Het ledenaantal zit sinds de komst van de padelbanen in de lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen