Sport

OCR Team Family Fit succesvol tijdens OCR Series Gent

Afgelopen zaterdag stond er na een lange winterstop weer een wedstrijd op het programma, voor een deel van OCR Team Family Fit. Twee Hoogeveen’ers maken deel uit van dit team. Het team reisde af naar Gent voor de OCR Series, een obstakelrun van ongeveer 19 kilometer met 40 obstakels.
Bij de mannen stond Hoogeveen’er Dennis Groen aan de start. Dennis liep deze wedstrijd als voorbereiding op komende wedstrijden. In de zomer staan namelijk het NK en het EK op het programma. Dennis kreeg al vroeg in de wedstrijd een dipje, maar wist zich na een aantal kilometer weer te herpakken. Groen haalde alle obstakels in de eerste poging, wat ervoor zorgde dat hij geen penalty kreeg. Het parcours was dit keer 20 kilometer en die legde Dennis af in een prima tijd van 1 uur en 50 minuten.

In Gent stond ook de Hoogeveense Michelle Kroezen aan de start, maar dan bij de dames. De start was hard en snel, wat Michelle na koude mudtrenches niet meer lang vol kon houden door zware benen. Teammaatje Daphne Spreen moest ze daarom op ongeveer de helft laten gaan. Na het missen van het werpen van de speer, een obstakel die net zo lang gedaan moet worden tot het raak is, verloor de Hoogeveense veel tijd. Kroezen kon toch nog een beetje terug komen in de wedstrijd en heeft tot het eind plek 1 voor de leeftijdscategorie afgewisseld met nummer 2. Uiteindelijk kwam Michelle voor haar leeftijdscategorie als eerste over de finish. Dit leverde een overall top 10 plek op bij de dames en daarmee ook een kwalificatie voor het EK in Italië.

Teamgenootjes Daphne Spreen (Rolde) en Corien Jansen (Nijeveen) behaalden allebei ook een eerste plek in hun leeftijdscategorie. Corien Jansen wist ook een tweede plek te bemachtigen in het overall damesklassement. Sonny Brons (Apeldoorn) liep na wat opstartproblemen een sterke race en wist in de top 20 overall bij de mannen te lopen.
In mei staat voor het team de volgende wedstrijd op het programma: de OCR Series in Frankfurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen