Noordscheschut zet volop in op eigen jeugd

Voetbalvereniging Noordscheschut, amateurclub in het gelijknamige pittoreske dorp, is er trots op dat het vlaggenschip ook aankomend seizoen weer mag uitkomen in de 1e Klasse van het zaterdagvoetbal. Ook de promotie van het tweede elftal naar de Reserve Hoofdklasse, was een prestatie van formaat. Zeker wanneer men bedenkt dat Noordscheschut geen spelers betaalt, en de doorstroming jaarlijks veelal vanuit de jeugd plaats moet vinden.

 Dat de jeugdtak binnen de voetbalvereniging een belangrijke plaats inneemt is al wel langer bekend. Al vele jaargangen maken talentvolle spelers de overstap naar de 1e en 2e selectie, om daar verder te ‘rijpen’ of om meteen te laten zien wat men in zijn mars heeft.

De standaardteams, vanaf de JO15-1, komen allen uit in de 1e Klasse of hoger. Om de jeugdspelers nog beter voor te bereiden en te prepareren voor het echte werk, gaat men komend seizoen werken met een HJO (Hoofd Jeugd Opleiding). Men heeft in kersverse hoofdtrainer Marc van Meel de persoon gevonden die deze rol op zich gaat nemen. De ervaren Van Meel, zowel met seniorenelftallen áls met jeugdvoetbal, gaat zich vanaf komend seizoen bezighouden met de JO15-1, JO17-1 en JO19-1.

Het bezighouden zal zich uiten in aanwezig zijn tijdens trainingen, het samen training geven waarbij de trainer van het desbetreffende team de training leidt en het bezoeken van enkele wedstrijden van de teams. Het grote voordeel is dat Van Meel precies weet wat voor kwaliteit er binnen deze teams rondloopt. Ook zal er extra getraind worden met spelers die potentie hebben. Dit willen we één keer in de drie weken doen. De afspraak is dat dit de teamtrainingen niet mag bijten. Op deze manier hoopt voetbalvereniging Noordscheschut de ontwikkeling richting de senioren sneller te laten verlopen en tevens om ze te behouden.

Het bestuur van de voetbalvereniging ziet deze ontwikkeling bijzonder positief tegemoet. En heeft er alle vertrouwen in, dat het inzetten van een HJO in de zeer nabije toekomst een positief effect zal gaan hebben op de vele talentvolle jeugdspelers binnen de club.