Sport

Noordscheschut VR1 pas in tweede helft langs de weide VR2

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Noordscheschut. De Weide dat als vierde geklasseerd staat ontving de nummer drie Noordscheschut. Beide ploegen troffen elkaar al eerder dit seizoen, toen trok Noordscheschut aan het langste eind door met 1-5 te winnen.

Rond de klok van 14:30 werd er afgetrapt door Noordscheschut en zo was de wedstrijd begonnen. En waar Noordscheschut de laatste weken sterk opent was dit deze keer niet het geval. De Weide maakte een hele gretige indruk en leken de Schutters hier toch mee te verassen. Toch wist Noordscheschut de eerste kans van de wedstrijd te creëren, Lisa rukte op langs over de rechterkant van het veld en gooide de bal voor het doel. Helaas was deze bal net te scherp voor de meegelopen Eline. De thuisploeg kreeg hierna de overhand, ze vonden elkaar makkelijk en wisten zo onder de druk van Noordscheschut uit te spelen. De Weide had Noordscheschut al enkele keren gewaarschuwd met gevaarlijke schoten maar deze wist Jessica nog tegen te houden. Na een kwartier spelen kwam Noordscheschut op een 1-0 achterstand. Nadat een corner in eerste instantie nog werd verdedigd werd de bal opnieuw ingebracht en werd een speelster van De Weide bereikt die veel vrijheid genoot. Zij kon gemakkelijk afwerken en liep Noordscheschut achter de feiten aan.

Noordscheschut moest nu reageren en probeerde dit met vele aanvallen, maar in de afronding miste enige scherpte. De gasten gaven defensief weinig meer weg na de openingstreffer en het vond elkaar makkelijker in de passing. Het voerde de druk meer op richting het doel van De Weide en zo was de thuisploeg genoodzaakt dit af te stoppen met enkele overtredingen. Vlak voor de rust was Juliet uit een vrije trap nog dichtbij een gelijkmaker, maar haar inzet zeilde voorlangs.

Er moest wat veranderen en na enkele omzettingen kon Noordscheschut op jacht naar de gelijkmaker. De Weide werd gelijk gewaarschuwd. Na een fraaie combinatie tussen Nadine en Lisa werd Sharon bereikt met een splijtende pass, maar hier had de keepster nog een antwoord op. Een gelijkmaker hing in de lucht alleen wist De Weide de aanvallen van Noordscheschut af te slaan. Toch kwam Noordscheschut snel na rust op gelijke hoogte. Een snoeiharde vrije trap van Charissa belandde op de lat en viel hierna voor de voeten van Eline en zonder na te denken schoot zij de bal in het net. Dat de gasten uit waren op meer bleek al snel, nog geen vijf minuten later bereikte Sharon de diep lopende Lisa en zij faalde niet in de een op een met de keepster. Na dat de ploeg op 1-2 was gekomen was er voor de thuisclub een schrik moment nadat een speelster verkeerd landde na een luchtduel. De vrije trap die volgde leverde het nodige gevaar op, de rechtsbuiten van De Weide werd diep gestuurd maar Michèle wist deze aanval onschadelijk te maken.

Het beste leek er af te zijn bij De Weide en het was wachten op de volgende treffer van Noordscheschut. Een kwartier voor tijd wist het de score uit te breiden, Demi wist knap weg te draaien bij haar tegenstander en Lisa te bereiken. Zij kapte op haar beurt de keepster uit en schoot de bal strak in de kruising. Zo was de spanning uit de wedstrijd en leek Noordscheschut zich te verzekeren van de belangrijke drie punten. Toch volgden er nog enkele mogelijkheden, de grootste kans was voor Danielle. Na een corner viel de bal voor haar voeten maar haar inzet eindigde op de paal. Het wist echter de score nog verder op te voeren. Lisa wist de bal voor te geven bij de eerste paal, Denise kon hier de bal ligt raken en  zo kwam de bal bij een vrij staande Eline en ook zij wist zo haar tweede te maken.

Noordscheschut pakt hiermee drie hele belangrijke punten in de aanloop naar het duel van komende zaterdag. Hier zullen de dames het thuis opnemen tegen de koploper, VV Dwingeloo. De aftrap is om 14:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen