Noordscheschut VR1 kent lastige middag tegen Hollandscheveld VR2

Amper bijgekomen van de midweekse wedstrijd tegen De Weide mochten de dames deze middag afreizen naar het zon overgoten Hollandscheveld. De thuis wedstrijd eindige in een 2-0 overwinning maar dat bood voor deze middag geen enkele zekerheid. Hollandscheveld uit, wat al een aantal wedstrijden had gespeeld na de winterstop, beloofde een lastige pot te worden voor de dames van  Noordscheschut.

Met een stralende zon werd er om 12:30 afgetrapt en de dames maakten een gretige indruk. In de openingsfase kwamen de schutters er enkele keren gevaarlijk uit, maar lieten het na om te scoren. Hollandscheveld gokte vooral op de snelheid voorin en maakte het de defensie toch enkele keren lastig. Toch was het de ploeg uit Noordscheschut die de eerste tik uitdeelde. Een lange bal van Juliet werd op waarde geschat door Lisa die de achterlijn haalde en de bal terugspeelde richting de rand van de 16 meter en wist Kelly te bereiken, die op haar beurt de bal hoog in het doel schoot en voor de 0-1 tekende in de 11e minuut. Noordscheschut kreeg na dat moment nog enkele mogelijkheden maar wist deze niet te verzilveren. Hierdoor bleef de thuisploeg nog in de wedstrijd en waren de laatste 20 minuten voor de rust niet om over naar huis te schrijven. De thuisploeg ging agressiever de duels aan en moest er plots drie keer gewisseld worden. Silvana en Kelly moesten helaas noodgedwongen de wedstrijd staken hiervoor kwamen Nina en Eline binnen de lijnen. Ook Charissa werd de eerste helft nog gewisseld met lichte kramp verschijnselen, voor haar kwam Dominique in het veld. De uitploeg was zoekende en Hollandscheveld wist hier goed gebruik van te maken. Steeds wisten ze de ruimtes te vinden en kwamen op een verdiende 1-1 een kleine 5 minuten voor de thee. De rechter spits kwam naar binnen snijden en schoot de bal met een ouderwetse punter over Jessica heen. Tot overmaat van ramp kreeg de ploeg voor de rust nog een tik te verwerken. Na een goede steekpass sneed de spits voor Danielle langs en liet zich met enig theater vallen, de scheidsrechter floot tot ieders verbazing voor een strafschop. Na enige discussie, die van te voren al was verloren, werd de strafschop genomen. Jessica ging nog naar de goede hoek maar kon de bal niet keren.

Na de rust kwamen de dames heel anders naar buiten. Er werd met meer intensiteit gevoetbald en Noordscheschut zette de thuisploeg met succes onder druk. In de 53e minuut trok Lisa de stand gelijk, zij wist de bal in een leeg doel te schuiven nadat Sharon voor de nodige miscommunicatie zorgde bij de ploeg uit Hollandscheveld. De dames hadden weer grip op de wedstrijd en dat betaalde zich een kleine 5 minuten na de gelijkmaker uit in een voorsprong. Na een korte inworp en een mooie combinatie werd de bal voor het doel gebracht. Deze kwam bij Nadine en zij wist de bal langs de keepster te krijgen. Maar dat de normaal zo zekere defensie vandaag wat wankelde bleek al snel na de 2-3, want nog geen 4 minuten later lag de bal al weer achter Jessica. Juliet wilde de bal naar Danielle spelen maar het balletje was te kort waardoor de aanvalster van Hollandscheveld vrij baan had. Toch werd het haar nog knap lastig gemaakt maar wist ze toch de 3-3 te maken na 64 minuten. De die volgde was een vrij open fase van de wedstrijd, beide ploegen kregen kansen maar gingen er allebei slordig mee om. Noordscheschut wist enig gevaar te stichten via enkele corners en Hollandscheveld bleef het gokken op de lange bal naar de aanvallers. Het laatste kwartier was in het Voordeel van de schutters. De dames wilden perse de drie punten mee naar huis nemen en gingen vrij opportunistisch voetballen. Hollandscheveld kon dit met enkele overtredingen nog afstoppen. Zo kreeg de ploeg een vrije bal mee op een 18 meter van de goal af. Charissa, die weer was ingevallen, schoot afgelopen woensdag nog van deze plek raak. Helaas leverde deze inzet niet het gewenste resultaat. Toch was het de dames in het blauw wit die de wedstrijd naar zich toe trokken. Thalina stoomde op over de rechterkant en kreeg de bal in de loop mee. Op een kleine 20 meter van het doel schoot zij met een schitterend zondagsschot over de keepster van Hollandscheveld. Met nog 4 minuten op de klok was de buit nog niet binnen. Maar Hollandscheveld wist geen kansen meer te creëren. Wel kwam de ploeg er nog een keer uit, maar wist Charissa met een perfecte sliding dit onschadelijk te maken.

Zo gaan de zwaarbevochten 3 punten mee naar Noordscheschut. Na deze overwinning mogen de dames zich klaarmaken voor de topper van komende week. Noordscheschut, momenteel de nummer 3, ontvangt het sterk presterende NKVV/Germanicus/CSVC wat zich met de minste verliespunten en een wedstrijd te goed ten opzichte van Dwingeloo terug kan vinden op de 2e plaats. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden, met hopelijk een mooi resultaat.

De aftrap is om 14:30.

WOTM: Thalina Hekker