Noordscheschut toont andermaal Karakter in titelstrijd 2j

Het ging afgelopen zaterdag allemaal niet van een leien dakje voor de mannen van oefenmeester Berry Zandink. Een groot deel van de wedstrijd bood het bezoekende Gorecht meer dan partij. Lange tijd keek de thuisclub tegen een achterlatend aan, maar stapten uiteindelijk toch als winnaar van het veld.

Zonder de geschorste Melvin Mol en Jesse Steenbergen trad Noordscheschut aan tegen Gorecht. De eerste wedstrijd werd nipt met 0 – 1 gewonnen door de Schutters, dus beide ploegen aan elkaar gewaagd. De openingsfase van de wedstrijd was gezapig en slordig. Aan Noordscheschut-zijde ging veel mis in een laag tempo. Gorecht trok het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in de 20e minuut tot een grote kans voor de bezoekers. Na een voorzet vanaf de linkerflank moest Wiebe Zinger vol aan de bak om een inzet van dichtbij te keren. 

Noordscheschut leek gewaarschuwd, maar kwam niet tot voetballen. Weinig beweging, foutieve keuzes en foutief geadresseerde lange ballen, tot frustratie van spelers en begeleiding. Na ruim een half uur spelen opnieuw een grote kans voor de gasten. Zinger bracht andermaal bekwaam redding toen een aanvaller vrij op hem afstormde. In de 40e minuut dan toch het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Vanaf veertig meter nam Ramon Brakel het vijandige doel onder vuur, maar zijn inzet verdween hoog over. Een minuut later was het aan de andere zijde dan toch raak. Tom Traas was het eindstation na een aanval over de rechterflank en schoof het speeltuig langs een kansloze Zinger. 

Dit leek voor Noordscheschut de bekende wake-up-call. Eerst kon een inzet van Brakel tijdig worden geblokt en Danny Kiekebelt zag een snoeiharde pegel uiteenspatten op de kruising. De laatste grote kans van het eerste bedrijf was voor Gorecht. Maar vanuit kansrijke positie belandde de kopbal van Michel Koopman in de handen van Zinger.

Noordscheschut begon de tweede helft in een andere samenstelling. Verdediger Kevin Koster werd vervangen door middenvelder Aron Drent. Aanvallende impulsen voor een tot dan toe pover spelend Noordscheschut. De eerste mogelijkheid na rust was voor Gorecht, andermaal redde Zinger adequaat. Na een uur spelen begon het tij enigszins te keren. Een voorzet van Robin Sikken werd door alles en iedereen gemist. En een afstandsschot van Enrico Schonewille werd op bijzondere wijze gepareerd, de sluitpost bracht koppend redding.

In de 67e minuut was het raak voor Noordscheschut. Bjorn Schonewille werd vrijgespeeld, soleerde op zijn beurt sierlijk langs enkele verdedigers en schoot de 1 – 1 tegen de touwen. Amper een minuut later kwam Noordscheschut met de schrik vrij toen Gorecht-speler Lasse de Jong een levensgrote kans om zeep hielp. Vanaf dit moment golfde de wedstrijd op en neer. Noordscheschut meer balbezit, Gorecht loerend op vlijmscherpe counters. De wedstrijd werd levendiger, grote kansen schaars. Een vrije bal van Brakel belandde in een veel te dichtbij opgestelde muur. In de 85e minuut bracht Enrico Schonewille de vele Noordscheschut-supporters in extase. Vanaf de rechterkant dook hij het strafschopgebied in en rondde bekwaam af.

Kort na deze treffer sloeg de vlam nog even in de pan. De behendige Enrico Schonewille werd met een kamikaze-tackle op zijn knie getorpedeerd. Er volgden vele verbale reacties over en weer. Na een korte pauze, ingelast door leidsman Van Veen, werd de wedstrijd hervat. Schonewille kon wonderwel de wedstrijd hervatten en de overwinning van Noordscheschut kwam niet meer in gevaar.

Niet het beste optreden van Noordscheschut, maar daar maalde na afloop niemand om. Ook koploper Drenthina won deze voorlaatste speelronde, zodat het gat tussen beide ploegen één punt blijft. Volgende week speelt Noordscheschut de laatste competitiewedstrijd uit tegen Grijpskerk. Terwijl Drenthina aantreedt tegen Lewenborg. Slaat de kampioens-koorts toe bij de Emmenaren, dan ligt er misschien nog iets moois in het verschiet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Verslag: Ryan Prins