Noordscheschut Kampioen 4e editie Prent Dorpentoernooi.

Zaterdag 17 augustus 2019 beleefde het Prent Dorpentoernooi haar vierde finale. Sportpark “De Oosthoek”, de thuisbasis van vv Hollandscheveld, was het strijdtoneel voor deze, ietwat regenachtige finaledag. Toch kijkt de commissie van het toernooi terug op een geslaagde week voetbal.

Door Klaas Veldhuis

Voorzitter Uiterwijk Winkel blikt terug. “De teams en hun begeleiding waren dik tevreden. We mochten veel complimenten ontvangen voor de organisatie. Dat de finaledag dan deels overschaduwt wordt door wat regen, is vervelend, maar qua bezoekers aantallen doen we niet onder bij de vorige edities. Het toernooi is en blijft in trek bij zowel verenigingen als supporters. Sportief gezien was Noordscheschut dit jaar een terechte kampioen, al liet nieuwkomer vv Protos zich tijdens haar eerste deelname gelijk gelden door de finale te halen. Al met al een geslaagd toernooi”.

Publiek geniet van veel goals…

Op deze finaledag kwamen alle deelnemende verenigingen in actie, op weg naar een eindnotering. De laatste twee plaatsen werden verdeeld onder Pesse en HODO. Beide teams spelen al vanaf het begin mee met het toernooi. De zondag afdeling van Pesse had op veld twee weinig moeite met HODO, eveneens een zondagsvereniging. Team Pesse versloeg de Hollandschevelders met maar liefst 7-1. Pesse werd hierdoor zevende en HODO moest het doen met een achtste en laatste plaats.

Hollandscheveld en Tiendeveen streden om de posities vijf en zes. Hollandscheveld mocht zich aan het eigen publiek tonen op het hoofdveld. Tegenstander Tiendeveen had een sterke beginfase, maar kon niet voorkomen dat Hollandscheveld vrij eenvoudig de vijfde plaats opeiste. Het won uiteindelijk met 6-1 van Tiendeveen.

Smidt winnaar Prent Penaltybokaal…

Na deze twee wedstrijden was het de beurt aan de jeugd. Namens de verenigingen, helaas zonder Tiendeveen, hadden een zevental jeugdspelers zich geplaatst voor de finale van de Prent Penaltybokaal. Een nieuw onderdeel, waar met name de jeugdige deelnemers enorm van genoten.

Na het nemen van elk drie penalty`s, bleven er drie kanshebbers over. Owen Diphoorn, Milan Otten, Mart Boer én Torsten Reinders bleven steken op één goal. Jasper Schonewille, Sem Benjamins en Lars Smidt scoorden elk twee keer. Zij mochten om en om aanleggen. Na slechts één vervolgronde was de winnaar bekend.

Lars Smidt, jeugdspeler van vv Protos, werd als kampioen gehuldigd. Hij ontving uit handen van commissielid Klaas Veldhuis de bijbehorende trofee, plus een Nike wedstrijdbal. Uiteraard ontvingen ook de overige finalisten ieder ook een passende herinnering.

Protos nieuwe finalist…

Daarna vervolgde het toernooi met de laatste twee wedstrijden. De strijd om de plaatsen drie en vier was er eentje tussen de kampioen van de afgelopen twee edities, sc Elim én SCN uit Nieuwlande. De wedstrijd was aantrekkelijk voor het publiek. Kansen over en weer, maar sc Elim liet zich toch tot winnaar kronen en werd derde. SCN, in het verleden al twee keer als vierde geëindigd, kwam ook dit jaar niet verder dan deze eindnotering.

Voor het eerst meespelen en gelijk de finale halen. Dat overkwam vv Protos uit Steenwijksmoer. Trainer Roeland Kwint zag in deelname aan dit toernooi een prachtige voorbereiding. Dat het dan ook gelijk doorstoomde als finalist, was uiteraard mooi meegenomen, aldus de leidsman.

De winnaar van de allereerste editie, Noordscheschut, was ook ongeslagen doorgedrongen tot deze finale. Het verschil in klasse liet zich ook in de eindstrijd zien. Protos had met een vrij jong team moeite om het soms snelle spel van Noordscheschut bij te houden. Het scoorde nog wel één keer, maar de blauw witten wisten toch vrij simpel de tweede titel binnen te halen. Het versloeg Protos met 6-1 en ontving dan ook terecht de beker.

Fantastische voetbalweek…

De verslagen en fotoalbums van alle wedstrijden zijn te zien op de diverse sociale media van het toernooi. Verschillende verslaggevers en fotografen hebben meegeholpen aan het naslagwerk van een sportief regionaal voetbaltoernooi. Via de website www.dorpentoernooi.nl wijst het zich verder.

De voorzitter van het Prent Dorpentoernooi, Uiterwijk Winkel, sluit dan ook graag af met een dankwoord. “De commissie kan terugzien op een zeer geslaagd evenement en wil hierbij dan ook alle sponsoren, scheidsrechters en medewerkers bedanken voor diens bijdrage. Ook de vrijwilligers van de vijf sportparken hebben bijgedragen aan een fantastische voetbalweek. We maken ons graag op voor een vijfde editie”.

foto: Marcel Uiterwijk