Noordscheschut doet goede zaken en wint van nummer 2 in klassement Gorecht

Afgelopen zaterdag heeft koploper Noordscheschut in de uitwedstrijd tegen nummer twee Gorecht een belangrijke overwinning geboekt. Na een klein half uur spelen was het verdediger Ton Kamping die van dichtbij de enige treffer van de middag voor zijn rekening nam. Een belangrijke overwinning mede door puntverlies van de naaste concurrentie.

 

Met de winterzon hoog aan de Gorechter hemel was het goed toeven langs de zijlijn van het kunstgrasveld van de thuisclub. Noordscheschut begon met de zelfde formatie als de week ervoor. Er was voor oefenmeester Berry Zandink ook weinig reden tot wisselen.

 

De eerste speldenprik was voor Gorecht. Een verre inworp verraste doelman Wiebe Zinger, die het speeltuig met de nodige moeite uit de doelmond wist te frommelen. Enkele minuten later ontsnapte Tom Traas door de Noordscheschut-defensie. Doelman Zinger kwam echter tijdig zijn doel uit en voorkwam een treffer. Noordscheschut kwam in de openingsfase niet verder dan twee kopballen van Danny Kiekebelt en Björn Schonewille. Dit deed de sluitpost van de bezoekers niet verontrusten. Aan de andere zijde was er wel weer een grote kans voor de thuisploeg. Middenvelder Sam Niewold dook vrij op voor Zinger, maar mikte vanuit kansrijke positie naast.

 

Na een kwartier spelen kwam Noordscheschut wat beter in de wedstrijd. Eerst verdween een schot van Enrico Schonewille hoog over. Enkele minuten later werd een inzet van diezelfde Schonewille vroegtijdig geblokt. In de 24e minuut was het alsnog raak voor de Schutter. Een snoeiharde vrije bal van de voet van Melvin Mol werd met grote moeite uit het doel geranseld. Het leer belandde voor de voeten van de instormende Kamping die van dichtbij raakschoot.

 

Noordscheschut in deze fase duidelijk de bovenliggende partij en ging naarstig op jacht naar een tweede treffer. Eerst werd een vrij trap van Mol met moeite tot corner verwerkt. En een inzet van Bjorn Schonewille ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Gorecht liet zich ook niet onbetuigd. Een volley verdween voorlangs. En poging van afstand werd eenvoudig onschadelijk gemaakt door Zinger.

 

Het slotakkoord van de eerste helft was ook voor Noordscheschut. Na een prachtige aanval over meerdere schijven, met als tussentijds hoogtepunt een stijlvolle hakbal van Mees Vos, belandde voor de voeten van Bjorn Schonewille. Schonewille kon echter niet doeltreffend afronden. Ook een schot van Mol had niet het gewenste resultaat. Na een goede combinatie met Kiekebelt was de inzet van Mol te zacht.

 

De tweede helft startte zonder wijzigingen. Bijna werd Noordscheschut andermaal verrast door een verre inworp van aanvoerder Thijs Hekman, maar de rebound van Gorecht verdween hoog over. Aan de andere zijde was een inzet van Mol te zacht om de keeper te passeren. Enkele minuten later werd een kopbal van Mol gekeerd.

 

Gorecht probeerde wel om terug te komen in de wedstrijd. Maar de defensie van Noordscheschut stond als een huis. Uitblinker Jos Kroezen verdeelde en heerste op het middenveld. Kansen werden schaarser en ook de vele wisselingen aan beide zijden maakten het spelbeeld niet rustiger. Invaller Ramon Brakel was misschien nog het dichtst bij een treffer. Maar na een fraaie solo verdween diens inzet naast.

 

Na 97 speelminuten vond de prima leidende scheidsrechter het welletjes geweest voor vanmiddag. Noordscheschut heeft door deze zege de koppositie verstevigd. Want ook naaste concurrenten Surhuisterveen en Grijpskerk liepen averij op. Volgende week speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Drenthina, aanvang 14.30 uur.