Noordscheschut bekert verder na overwinning Rolder Boys

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een 2 – 0 overwinning behaald tegen Rolder Boys. De krachtsverhoudingen binnen de lijnen waren echter groter dan dat de einduitslag doet vermoeden. Nadat Ton Kamping in de eerste helft de score opende, was het diep in de tweede helft John Doldersum die de score verdubbelde. Door deze overwinning is Noordscheschut tweede geworden in de poule en gaat men door naar de volgende ronde.

Indrukkwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Jan Everts

Nadat er voor de wedstrijd werd stilgestaan bij de tweehonderdste wedstrijd in het vlaggenschip van Jos Kroezen, volgde er een indrukkwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Jan Everts. Van meet af aan liet de thuisclub er geen gras over groeien en nam het heft stevig in handen. De gasten werden teruggedrongen en Noordscheschut was veelvuldig in balbezit. Dit leverde mogelijkheden op, maar vooralsnog wisten Aron Boer, Melvin Mol en Nick Koster de score niet te openen. Na een half uur spelen was het Kamping die de ban brak. Kamping die de aanval zelf opzette, zette goed door en tekende beheerst de 1 – 0 aan. Hierna was Danny Bouwman tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar diens inzetten werden verijdeld. Op slag van rust leek Noordscheschut alsnog op 2 – 0 te komen. Na goed doorkoppen van Mol, werd een inzet van Koster achter de doellijn gekeerd. De grensrechter van de gasten was echter een andere mening toegedaan, zodat de leidsman niet anders kon dan diens constatering over te nemen.

De tweede helft ging Noordscheschut op dezelfde voet verder. Jubilaris Kroezen was tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar beide keren kwam Kroezen een teenlengte tekort. De thuisploeg bleef de duimschroeven verder aandraaien, Rolder Boys kwam er niet of nauwelijks aan te pas. Maar ook Rijnald Vos kon de score niet verdubbelen. Na een secuur afgemeten voorzet van Boer, kopte Vos vanuit kansrijke positie over. Hierna was het de beurt aan Mol. Eerst kon een vlammend afstandsschot met de nodige moeite onschadelijk worden gemaakt. Enkele minuten later werd Mol opnieuw in stelling gebracht, na goed voorbereidend werk van Vos, maar andermaal vond de inzet van Mol niet het gewenste resultaat. In de 86e minuut was het dan toch raak. De ingevallen Doldersum was het eindstation van een vlot lopende aanval over de linkerflank, en tekende met een bekeken schuiver in de verre hoek de meer dan verdiende 2 – 0 aan. In blessuretijd was Leon Vlietstra dicht bij een derde treffer, maar diens kopbal scheerde rakelings over de deklat.