Sport

Nena Bruins zet mooie prestatie neer voor het NK Schaken

Hoogeveen – Nena Bruins van Schaakclub Hoogeveen heeft een mooie prestatie neergezet op het eerste landelijke kwalifikatietoernooi voor het het NK t/m 14 jaar. Ze wist zich weliswaar net niet te plaatsen voor het titeltoernooi, maar liet in Apeldoorn wel zien dat ze daar thuishoort.

Vooraf was de verwachting dat het een zwaar toernooi voor Nena zou worden. Het eerste kwalificatietoernooi is traditioneel het moeilijkste om je te plaatsen, maar Nena liet zien dat ze het afgelopen jaar veel geleerd heeft. Dat is nog maar de periode dat ze serieus schaakt.

 

Het toernooi in Apeldoorn ging over twee dagen. Na de eerste dag lagen alle kansen nog open. Toen Nena de eerste partij van de tweede dag wist te winnen maakte ze een serieuze kans op plaatsing voor het NK. In de volgende partij moest ze tegen de stekste speler en latere toernooiwinnares. Het werd een lange partij waar de kansen beide kanten opging. Nena wist twee keer een gewonnen stelling te bereiken, maar uiteindelijk gaf de ervaring van haar tegenstandster de doorslag.

 

In het nieuwe jaar zijn er nog drie kwalificatietoernooi. Met de ervaring van het afgelopen weekend moet het gek lopen wel Nena zich niet plaatsten voor het NK, daar in de voorjaarsvakkantie in Groningen wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen