Sport

Negende MTB Open Damtoernooi in aantocht

Hoogeveen – Het wordt alweer voor de negende keer gehouden, het internationaal MTB Open damtoernooi in Hoogeveen. Het toernooi is van 13 tot en met 18 augustus. Hoofdsponsor Mijnheer Truck Banden ondersteunt dit toernooi al negen jaar lang en met veel enthousiasme.  In zes dagen gaan een kleine 100 deelnemers de strijd aan in acht rondes. De kampioen van vorig jaar, Auke Scholma uit het Groningse Baflo, is ook weer present. Er liggen veel aasgieren op de loer die de grootmeester van de troon willen stoten. Enkele gegadigde is Drentenaar Wouter Sipma, maar ook enkele Afrikaanse hoofdmachten.

Het zomers toernooi staat bekend om zijn gezelligheid en er heerst altijd een gemoedelijke sfeer onder de deelnemers en organisatie. Alle circa 400 individuele partijen vinden plaats in het buurtgebouw Het Knooppunt aan de Jan Dekkerstraat. Het Knooppunt is ook de thuisbasis van de Hoogeveense damclub. De link om daar dan het grootste damtoernooi van Nederland te houden is dan al snel gelegd.

Het deelnemersveld is enorm divers. Zo doen er altijd weer veel sterke jeugdspelers aan het toernooi mee. De opkomende jeugdtalenten hebben een eigen toernooi in die week. Wat ook opvalt is een enorme karavaan aan Russen die de weg naar Hoogeveen gaan vinden. Ook Hoogeveen is goed vertegenwoordig met een twintigtal leden. Het dammen leeft namelijk in Hoogeveen en dat ziet men in levenden lijve terug.  De jeugdclub is de grootste van Nederland met 50 jeugdleden.

Ook de gemeente Hoogeveen vindt het weer prachtig dat dit toernooi wordt georganiseerd en ondersteunen dit evenement van harte. “Sport en talentontwikkeling passen bij Hoogeveen. Als gemeente ondersteunen we dit en dragen we hier graag aan bij door te investeren in onder andere het Actieplan Sport en Bewegen en Jong Hoogeveen, maar ook in faciliteiten en accommodaties. We zijn dan ook dankbaar voor de inzet van HDC bij het MTB Open, maar ook door het hele jaar heen voor de inwoners van Hoogeveen”, aldus burgemeester Karel Loohuis.

De voorbereidingen verliep voorspoedig. Het draaiboek is al meerdere malen uitgevoerd en aangescherpt. Uitbundige promotie werd niet gedaan, want het toernooi is bij veel dammers al wel bekend. “Het blijkt wederom dat wij het MTB Open als een vaste waarde op de kalender van dammers hebben gezet. Niet alleen uit Nederland maar vanuit de hele wereld. Iets waar wij uiteraard enorm trots op zijn, maar wat natuurlijk ook een meerwaarde is voor het dammen in het algemeen”, zei een trotse Alberto Waterink, voorzitter van stichting Damvrienden van Hoogeveen.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Mijnheer Truckbanden, Gemeente Hoogeveen, Betaal Garant Nederland, Debetsaldo & Creditsaldo, Bouw-en klusbedrijf Louis, Veen Treen, Bruins Administratie, 24-7 Admin, Eye-T Webdesign, Jeager & Quildt, Kreeft Betonrenovatie, PrintJob en HDC Hoogeveen.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op damclubhoogeveen.nl/toernooien. Hier komen uitslagen, partijen, verslagen en foto’s op te staan.

Programmaboekje MTB Open 2018 (PDF).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen