Nacompetitie voor Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd in en tegen Grijpskerk met 4 – 4 gelijkgespeeld. Na ruim een uur spelen gingen de Schutters riant met 1 – 4 aan de leiding. Toen de tussenstand bij concurrent Drenthina langzaam maar zeker doorsijpelde, werd er veelvuldig gewisseld en lieten de Schutters de teugels vieren. Dit met uiteindelijk een gelijkspel als resultaat. Noordscheschut mag nu via de nacompetitie gaan proberen om alsnog promotie naar de 1e Klasse af te dwingen.

Zonder de nog geschorste Melvin Mol en Jos Kroezen schoot Noordscheschut uit de startblokken tegen Grijpskerk. Al in de tweede minuut was het Bjorn Schonewille die het speeltuig snoeihard tegen de touwen knikte. Na goed voorbereidend werk van Enrico Schonewille kopte de bonkige spits gedecideerd raak. Amper twee minuten later werd de score bijna verdubbeld. Maar vanuit een identieke situatie bracht de sluitpost van Grijpskerk ditmaal wel redding. Weer een minuut later was Ramon Brakel dicht bij een tweede treffer, ook zijn inzet kon worden gekeerd.

Noordscheschut geweldig van start. Men tikte er bij vlagen lustig op los en maakte gretig gebruik van de geboden ruimtes. Na ruim een kwartier spelen werd een solo van Brakel met een overtreding tot stoppen gebracht. Brakel ontfermde zich zelf over de toegekende vrije bal, en hoe. Vanaf vijfendertig meter schoot hij het leer snoeihard via de binnenkant van de paal de kruising in. Noordscheschut op een comfortabele 0 – 2 voorsprong. Hierna volgden meerdere grote kansen, met name de bij vlagen onnavolgbare Enrico Schonewille was een ware plaag voor de defensie van de thuisploeg. Een aantal grote kansen werd echter niet verzilverd.

Na een half uur spelen was het bij de eerste de beste kans voor Grijpskerk meteen raak. Vanuit een corner werd snoeihard raak gekopt. Enkele minuten later was Grijpskerk dicht bij de gelijkmaker, maar een vrije bal scheerde rakelings langs de kruising van Wiebe Zinger. Uit de daaropvolgende aanval van Noordscheschut bracht Enrico Schonewille de marge weer op twee. Schonewille ontsnapte over de linkerflank en schoot het leer beheerst onder de uitkomende sluitpost door, 0 – 3. Ook het slotakkoord van het eerste bedrijf had van de voet van Enrico Schonewille kunnen komen. Na een fabelachtige steekpass van Danny Kiekebelt stuitte Schonewille andermaal op de keeper.

De tweede helft startte Noordscheschut even energiek als de eerste. Enrico Schonewille ontsnapte voor de zoveelste keer aan zijn directe tegenstander, maar zijn voorzet op Bjorn Schonewille kon tijdig worden onderschept door de keeper. Hierna golfde de wedstrijd op en neer zonder dat beide teams tot noemenswaardige kansen kwamen.

Na ruim een uur spelen spelen kwam concurrent Drenthina op voorsprong. Noordscheschut breidde de voorsprong eerst nog wel uit. Kiekebelt haalde de achterlijn en had oog voor de instormende Enrico Schonewille, die op zijn beurt vanaf de rand van het zestienmetergebied de 1 – 4 binnenschoof. Maar hierna werd al snel duidelijk dat Drenthina orde op zaken stelde in Emmen. Noordscheschut aangewezen op nacompetitie en schakelde meteen. De angel was eruit en vele wisselingen kwamen spel niet ten goede. De laatste tien minuten kwam de thuisploeg terug tot 4 – 4, maar dit was slechts des keizers baard.

De equipe van Berry Zandink mag zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie aantreden in de eerste van drie finales voor een 1e Klasse-ticket. De Schutters spelen thuis, aanvang 14.30 uur, maar de tegenstander is vooralsnog onbekend.