Moeizame overwinning van de Hollandscheveldse vrouwen op Dwingeloo waar de klassering anders doet verwachten

De vrouwen van Hollandscheveld speelden dit weekend de uitwedstrijd in en tegen Dwingeloo. Aan het weer kon het niet liggen want het was eindelijk een zonovergoten lente dag. Maar toch duurde het tot de laatste fase van de tweede helft voordat de Oranjezwarte vrouwen de wedstrijd op slot schoten (0-2).

Het grasveld leverde minder zonnige taferelen op. Het was hobbelig wat er voor zorgde dat het voetbal rommelig en veel foute passen op leverde. De eerste helft leverde dan door dit alles maar een echt hoogte punt op en dat was de makkelijk gegeven strafschop voor Dwingeloo. En zelfs deze werd onbenut gelaten. Door dit alles was het ook bij rust dan ook nog 0-0.

Na de rust werd het allemaal wat beter en resulteerde het in wat kansjes over en weer. Langzamerhand kreeg Hollandscheveld wat meer grip op de wedstrijd. Dit overwicht werd pas in de 73ste minuut in een doelpunt omgezet. Een voorzet van Sabrina werd beheerst binnengeschoten door Mylanka Mol. Direct daarna kwam er een mogelijkheid om er twee nul van te maken. Een steekbal op Ranoe Vos die alleen voor de keeper kwam te staan, werd net over geschoten. Ditzelfde gold voor Sabrina van Nuil die haar schot ook net over zag gaan. Met een doelpunt verschil bleef het dan ook spannend tot het einde. Zeker toen uit een voorzet van Dwingeloo een scrimmage voor doel van Hollandscheveld ontstond, waarbij de bal net naast werd geschoten. Het duurde tot in de blessuretijd voor uit een voorzet van Ranoe Vos de 2-0 valt door een echte spitsengoal van Shanya Koster die precies op juiste plek stond en de bal binnen tikte. Dit was het eindakkoord van de wedstrijd en de drie punten gingen mee naar Hollandscheveld.