MO17 VV.Noordscheschut terug in de top

Noordscheschut – Na de winst tegen Dalen vorige week wilde de MO17 weer de weg naar boven inzetten. Met een bijna fitte selectie begonnen de schutters aan de wedstrijd tegen NKVV.

Door Mike de Jonge

Met Anouck nu in de laatste linie als opkomende verdediger en dit keer met Dominique als echte ’10’ werd er begonnen aan de wedstrijd. Al snel begonnen de dames kansen af te dwingen, het duurde ook niet lang tot de MO17 de score opende. Juliet die de laatste weken in vorm is wist in de 5e minuut met een bekeken balletje de keepster te verschalken en zo stond het al snel 1-0.
De meiden wisten continue druk naar voren te geven en met Amber en Naomi meer centraal op het middenveld werd er steeds vooruit gespeeld.
En lang wachten was het dan niet op de volgende treffer, Eline Verkleij trok naar de linker kant waardoor er veel ruimte ontstond. Eline werd door Sarisha ingespeeld en wist van de rand van de zestien meter de 2-0 na 11 minuten binnen te schieten.
Waar de MO17 de eerste 15 minuten echt de betere was gaven hierna ze toch minder gas dan daarvoor. NKVV begon meer te voetballen maar kon steeds de beslissende eindpass niet geven door goed verdedigend werk van Nina, Meyke, Sharon en Anouck. De beste speelster aan de kant van NKVV werd continu geschaduwd door Anouck en werd zo onschadelijk gemaakt.
Noordscheschut kreeg nog een grote kans op de 3-0, nadat de keepster de bal te kort kreeg terug gespeeld van de linksachter, Eline kwam er snel tussen maar haar lob wist het doel net niet te vinden.
NKVV begon iets meer te voetballen maar Sophie wist haar doel schoon te houden.

De tweede helft kwamen de meiden sterk uit de kleedkamer en de eerste 15 minuten na rust werd er voornamelijk gespeeld op de helft van NKVV.
Omdat de MO17 veel af dwong kon NKVV niet in de wedstrijd komen en raakten lichtelijk geïrriteerd en dat was terug te zien in het spel. Het werd harder en gemener. Nadat Danique knap bij Juliet wist te krijgen ontstond er een grote mogelijkheid helaas geen goal de rebound was ook niet besteed aan Naomi die de bal overschoot. De MO17 deelde na een uur spelen de genade klap uit. Nina kon na een knappe actie vrij uithalen van ongeveer 20 meter en schoot genadeloos de 3-0 binnen.
Waar eerder dit seizoen de MO17 minder druk voor gaf met een riante voorsprong bleven de meiden vandaag vooruit spelen. Lindsay, normaal verdedigster, mocht plaats nemen op het middenveld en kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal en speelde verdienstelijk. Dominique die erg sterk speelde schoot 8 minuten voor tijd schitterend op de lat.
Gelukkig voor Dominique wist ze 2 minuten daarna toch haar goal mee te pikken en bepaalde de stand op 4-0.
Omdat SWB van HZVV wist te winnen en omdat HH’97 niet heeft gespeeld staat de MO17 nu samen met HH’97 en HZVV bovenaan.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SWB op het programma, spelen om 10:30.
WotM: Anouck Ham