Miedema op radar van Europese topclubs

Londen – Vivianne Miedema uit Hoogeveen, spits van het Engelse Arsenal en het Nederlands vrouwenteam, is op de radar verschenen van de de Spaanse topclub Barcelona en de Franse grootmacht Paris Saint-Germain.

De 25-jarige aanvalster begon met voetballen bij HZVV en VV de Weide, waarna ze voor enkele seizoenen voor Heerenveen en het Duitse Bayern München uitkwam. Sinds het seizoen 2017/2018 komt Miedema uit voor Arsenal, waar ze net als bij haar vorige clubs en bij de Oranje Leeuwinnen doelpunt na doelpunt blijft maken.

De Hoogeveense is zowel topscorer aller tijden van haar huidige club Arenal en van het Nederlands vrouwenteam. De BBC riep Miedema eind 2021 zelfs uit tot beste voetbalster ter wereld, mede door het doorbreken van de diverse doelpuntenrecords.

Volgens het Britse The Telegraph willen Barcelona en PSG Miedema het liefst al deze winter overnemen, en anders aan het einde van het seizoen wanneer haar contract ten einde loopt. Barcelona is de Champions League winnaar van vorig seizoen en ook PSG is een gerenommeerde club. Naar verluid hebben ook Amerikaanse clubs interesse in Miedema.

Het Arsenal van Vivianne Miedema staat momenteel bovenaan in de FA Women’s Super League. Bet365 Nederland, dat volgens SportyTrader’s bookmaker review door het grote volume aan sportweddenschappen en de aangeboden Bet365 welkomstbonus de beste legale aanbieder van voetbalweddenschappen in Nederland is, heeft veel vertrouwen in een kampioenschap van Miedema’s team aan het einde van het seizoen 2021/2022.