Foto: pixabay
Sport

Mensen uit gemeente Hoogeveen zijn meer gaan bewegen

Hoogeveen – In Drenthe is het aantal inwoners dat voldoende beweegt toegenomen met 1,8%. Echter voldoet minder dan de helft van alle Drenten aan de beweegrichtlijnen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van beslist.nl, dat op basis van de gezondheidsmonitors van de GGD’s en het RIVM in kaart bracht hoeveel Nederlanders bewegen.

De verandering in hoeveel Drenten zijn gaan bewegen, verschilt per gemeente. De top 5 Drentse gemeenten waar inwoners vooral meer zijn gaan bewegen bestaat uit:

  • Coevorden +6,4%
  • Hoogeveen +6,1%
  • Meppel +4%
  • Midden-Drenthe +3,4%
  • Westerveld +2,9%

Assen had met -3,6% de grootste daling als het gaat om hoeveel inwoners bewegen.

Minder dan de helft voldoet aan de beweegrichtlijn
47,4% van de Drenten bewoog in 2020 voldoende. In de gemeente Tynaarlo voldoen met 52% de meeste inwoners aan de beweegrichtlijn. In Emmen is dit met 42,9% het minst.

Relatief veel sportaccommodaties in Drenthe
Met een groot aantal sportvoorzieningen in de buurt wordt de drempel om regelmatig te bewegen kleiner. In Nederland zijn er gemiddeld 12,5 voorzieningen te vinden per 10.000 inwoners, maar regionaal zijn de verschillen groot. Drenthe heeft met 15,2 sportaccommodaties per 10.000 inwoners een bovengemiddeld aanbod.

Landelijke toename in beweging
Nederlanders bewogen in 2020 gemiddeld genomen vaker. Naast Drenten zijn ook inwoners van de provincies Flevoland, Noord-Brabant en Limburg meer gaan bewegen. Dit was niet het geval in de andere provincies, waar inwoners in 2020 juist minder fit waren dan in 2016.

Vooral in Overijssel (-3,3%) en in Zuid-Holland (-1,9%) nam het aantal mensen dat voldoet aan de beweegrichtlijn af. Van alle provincies voldoet in Groningen het grootste deel van de inwoners niet aan de richtlijn, want slechts 44% van alle Groningers beweegt voldoende.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: https://www.beslist.nl/info/hoe-fit-is-jouw-gemeente.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen