Sport

Menno Heerkes en Saber Hendriks per direct naar Hoogeveen

HOOGEVEEN – Hoofdklasser Hoogeveen heeft zich per direct versterkt met twee spelers. Menno Heerkes en Saber Hendriks komen over van tweededivisionist HHC Hardenberg. Heerkes heeft daar zijn contract laten ontbinden, terwijl Hendriks op huurbasis de overstap maakt naar Hoogeveen.
Hoogeveen zet hiermee haar ambities verder kracht bij. De ploeg van trainer Nico Haak verrast dit seizoen als promovendus en is nog in de race om het kampioenschap. Daarnaast is men al in het bezit van een periodetitel, waardoor er aan het eind van het seizoen sowieso gestreden mag worden om een plek in de Derde Divisie.

De komst van het tweetal kwam dinsdag al naar buiten via enkele media, maar dat was nog iets te voorbarig. Pas vanochtend heeft de club goedkeuring gekregen van de KNVB wat betreft Hendriks. Hoogeveen en Heerkes wachten nog op definitief groen licht van de KNVB.
De 25-jarige Menno Heerkes volgt het spoor van zijn broertje Tom die deze zomer de overstap maakte van de ploeg uit Hardenberg. De middenvelder maakte afgelopen zomer nog de overstap van het Duitse SV Meppen naar HHC. Vanwege veranderde werkomstandigheden kan hij dit echter niet langer combineren. Voor FC Meppen kwam hij uit voor FC Emmen, SC Heerenveen en Heracles Almelo.
De 26-jarige Saber Hendriks is een oude bekende van trainer Nico Haak. De spits speelde onder leiding van Haak bij VV Emmen. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt en hij speelde zich in de kijker van ACV. Na twee seizoenen werd hij opgepikt door HHC Hardenberg. Daar kwam hij echter weinig aan spelen toe. Bij Hoogeveen hoopt Hendriks weer minuten te maken.

Foto: ACV / HHC Hardenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen