Meiden groep 8 de Akker – tweede prijs KNVB-schoolvoetbaltoernooi Noord Nederland

Op woensdag 29 mei 2024 is het meisjesteam van de Akker uit Pesse tweede geworden op het KNVB-schoolvoetbaltoernooi in Drachten.

Het begon bij het Hoogeveens schoolvoetbaltoernooi van 27 maart. Daar werden 6 wedstrijden gespeel en ging het team van de Akker met de winst naar huis.

Gevolgd door het regiotoernooi op 15 mei ook in Hoogeveen. Ook daar bleek dat het team van de Akker het beste meisjesteam uit de regio was. En dus ging het team, met twee coaches, de juf en een grote groep supporters naar de Noord Nederlandse kampioenschappen in Drachten op 29 mei.

Er werden daar drie poulewedstrijden gespeeld, waarvan twee gewonnen en één gelijkspel. Hiermee werden de meiden eerste in de poule en mochten ze door naar de halve finale.

Deze halve finale werd ontzettend spannend, na één minuut was er al een tegengoal en stond de Akker 1-0 achter. Het was een zware strijd, maar gelukkig kwam vlak voor het fluitsignaal de gelijkmaker.

Om te bepalen welk team er doorging naar de finale, werden het penalty’s, drie voor beide ploegen. Beide keepsters waren in vorm, want na twee pogingen door beide partijen was het nog steeds 0-0. De derde penalty van Pesse vloog er gelukkig wel in. Het lot van Pesse lag dus in handen van keepster Lieke, die gelukkig ook de laatste poging van de tegenstander wist tegen te houden, zodat de Akker in de finale stond.

De tegenstander in de finale was een meidenploeg van Brederoschool uit Groningen. Dit team had de beschikking over een aantal zeer talentvolle speelsters, en daarmee net iets te groot voor de meiden van de Akker. Ook tijdens de laatste wedstrijd werd tot het eindsignaal gestreden, en daarmee een welverdiende beker mee naar Pesse genomen.