Sport

Loting 8e editie Offerein Voetbaltoernooi

HOOGEVEEN – Zoals eerder aangekondigd gaat de AH Offerein Bokaal verder onder de naam ‘Offerein Voetbaltoernooi’. Dit omdat de opzet is veranderd. Tijdens de 8e editie, die opnieuw georganiseerd wordt door VV Hoogeveen en HZVV, zal er gestreden worden om twee prijzen: de AH Offerein Bokaal en de Paviljoen Nijstad Cup. Inmiddels heeft de loting voor de eerste ronde plaatsgevonden.

Vier ploegen strijden in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Deze ploegen moeten uitkomen in de Hoofklasse, 1e klasse of een vergelijkbaar niveau. Voor de komende editie zijn dat VV Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC. Daarnaast wordt er gestreden om de Paviljoen Nijstad Cup. Hier kunnen ploegen uit de tweede en derde klasse aan deelnemen aangevuld met HZVV 2. Naast laatstgenoemde ploeg zullen in augustus Germanicus, Gramsbergen, SC Erica, WKE’16, Ruinerwold, Dedemsvaart en Hoogeveen zaterdag deelnemen.

TOELICHTING

Gerjo Stegeman licht de wijziging namens de organiserende verenigingen VV Hoogeveen en HZVV toe. ‘We hebben de huidige deelnemers en natuurlijk onze eigen mensen gevraagd naar hun ervaringen. Die waren over het algemeen positief. Wel werden het niveauverschil en de voorspelbaarheid van het toernooi genoemd. HZVV en Hoogeveen zondag waren vaak veel langer in voorbereiding omdat de competitie in de Hoofdklasse bijna vier weken eerder begint. Dit zorgde naast het niveauverschil dat er al was voor nog schevere verhoudingen. Het resulteerde in een voorspelbare finale en vaak grote uitslagen tijdens de eerste wedstrijden. Iets waar zowel de hoger als lager spelende ploegen niet op zitten te wachten.’

ENTHOUSIAST

Sponsor Henri Offerein was meteen enthousiast. ‘Ik vind het een fantastisch initiatief en ben al jaren enthousiast over het toernooi. Het wordt prima opgepakt door de organiserende verenigingen en de deelnemers. Wat is er dan leuker om ook de naam van het nieuwe Paviljoen aan het toernooi te verbinden? Een perfecte invulling!’.

WAARDERING EVEN GROOT

De waardering voor alle ploegen is even groot. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen. Dat geldt ook voor de overige klasseringen. Hiermee willen we benadrukken dat alle deelnemers voor ons even belangrijk zijn.’

LOTING
Inmiddels is er geloot voor de Paviljoen Nijstad Cup. Dit werd gedaan door Henri Offerein bij Strand Nijstad en leidde tot de volgende wedstrijden die op vrijdag 16 augustus zullen worden gespeeld:

Gramsbergen – SC Erica
Dedemsvaart – Hoogeveen zaterdag
Ruinerwold – Germanicus
WKE’16 – HZVV

Na afloop van de eerste speeldag wordt er voor het vervolg opnieuw geloot. De winnaars strijden dan verder om plaats 1 t/m 4 en de verliezers om plaats 5 t/m 8.

SPEELSCHEMA

Het speelschema voor de AH Offerein Bokaal is ook bekendgemaakt en is als volgt:

Vrijdag 16 augustus 20.45 uur:
Hoogeveen zondag – MSC
HZVV – WHC
Dinsdag 20 augustus 2019 20.15 uur:
Hoogeveen zondag – WHC
HZVV – MSC
Vrijdag 23 augustus 20.45 uur:
MSC – WHC (bij VV Hoogeveen)
HZVV – Hoogeveen zondag

De wedstrijden van Hoogeveen zijn nog even onder voorbehoud. Dit is afhankelijk van het feit of de ploeg promoveert naar de Derde Divisie en of men deelneemt aan de landelijke KNVB beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen