Lisa Scholtens gaat uitstekend van start

Hoogeveen – Op Hemelvaartsdag zijn de 20 pupillen meisjes losgebarsten op het Nederlands kampioenschap in het Drentse Hoogeveen. De organisatie is in handen van damclub Hoogeveen die dit toernooi alweer voor de vijfde keer organiseert, een lustrum. Vier meisjes komen uit voor Hoogeveen: Lisa Scholtens, voormalig Nederlands kampioen, Anouk Wassen en de nieuwkomers Charell Schuller en Elise Schouten. Voor de laatste twee jeugdspelers is dit hun eerste echte grote toernooi.

Na drie ronden hebben alleen Lisa Scholtens uit Hoogeveen en Luise Gabbert uit Bennekom het volle pond. Ze wonnen alle drie de partijen. Scholtens speelde niet vlekkeloos, maar was toch op tactisch gebied sterker. Beide meisjes hebben een schat aan ervaring en zullen samen wellicht uitmaken wie de nationale titel gaat pakken. Maar wie weet kunnen hun achtervolgers nog roet in het eten gooien. Tanya-Marie Cnossen uit Eindhoven en Fernande de Graaf uit Renkum hebben vijf punten. In hun onderlinge partij tekende ze de vrede. Ook Demi Peters uit Bunde wist verrassend te winnen van de oerdegelijke Yneke Goerres uit Aldeboarn.
Charell Schuller sprokkelde drie punten punten en staat momenteel 11e. Elise Schouten heeft een keer gewonnen en staat 14e. Anouk Wassen is nog puntloos. Ze kreeg sterke tegenstander voor haar neus geschoteld.
Een aantal meisjes hebben donderdagavond ook een leuke nevenactiviteit gedaan: een workshop make-up.
Met nog vijf rondes te gaan kan er nog veel gebeuren. Vandaag staat de kraker Gabbert-Scholtens op het programma. Alle informatie is te vinden op Jeugddammen

Foto: Zainal Palmans
Op de foto: Lisa Scholtens (links) wint in de eerste ronde van Marjory Feyt