Kwiek staat als een muur

Hoogeveen – Op zondag 9 december speelden de dames van Kwiek een thuiswedstrijd tegen HVZ Vivendi in sporthal de Valkenlaan.

De dames van Kwiek hadden vanaf minuut 1 de controle over de wedstrijd. De dekking stond als een huis, waardoor de cirkelspeelster van HVZ Vivendi weinig kansen kreeg. Kwiek speelde vanaf het begin een snel spel en kwamen snel op een 3-0 voorsprong. HVZ Vivendi kwam daarna in ondertal goed terug tot 3-2. Hierna stopte de keepster van Kwiek Dieuwertje Jansen een break en kon Kwiek in de tegenaanval weer verder uitlopen. Doordat Kwiek vanuit alle posities goed het doel wist te vinden, was het voor HVZ Vivendi lastig om de dekking dicht te houden. Britt Kolk zorgde voor drie mooie acties op de cirkel positie dat leidde tot drie goed benutte strafworpen door haar zus Esmee Kolk. De dames gingen de rust in met een 13-10 voorsprong.

In de tweede helft startte Kwiek niet sterk en kwam HVZ Vivendi terug tot 13-12. Na vijf minuten in de tweede helft zat de schrik er goed in toen de keepster van Kwiek recht in het gezicht geraakt werd. Gelukkig kon ze door en pakten de dames van Kwiek de controle terug. Juist nu was een goede dekking van groot belang en dit stond als een huis. Corine Bijl en Marije Popping konden het doel vanaf hun opbouw posities goed vinden en Marloes Oort gooide ook een lopje over de keeper vanaf de hoek positie. Kwiek kwam weer terug tot 23-20 door ook een paar mooie onderscheppingen in de dekking.

In de laatste minuten werd het toch nog spannend toen Kwiek een paar keer onnodig balverlies leed en HVZ Vivendi hiervan optimaal profiteerde. Uiteindelijk trok Kwiek de overwinning over de streep met het laatste doelpunt door Esmee Kolk. Eindstand 26-25.

De dames van Kwiek spelen de volgende wedstrijd op zaterdag 13 januari om 19.45 uur in Erica tegen dames 1 van HVE 2000. Kwiek dames 2 spelen ook dat weekend in Erica maar dan op zondag 14 januari om 12.30.