Kwiek opent het seizoen in de eerste klasse overtuigend

Zondag 2 oktober 2022 speelden de dames van Kwiek de eerste zaalcompetitiewedstrijd in de eerste klasse van seizoen 2022/2023. De meeste dames hebben deze zomer niet stilgestaan maar gehandbald in het Nea Omada beachhandbalteam. De dames hebben in de zaal ook al enige voorbereiding getroffen door meerdere oefenwedstrijden te hebben gespeeld. Tegen teams uit de hoofdklasse en 1e klasse. Deze zondag speelden de dames tegen de dames uit Rolde, Unitas. Vorig zaalseizoen is gebleken dat de dames uit Rolde een geduchte tegenstander kunnen zijn een ook makkelijk tot scoren kunnen komen. Daarentegen hebben de dames uit Hoogeveen ook laten zien dat zij gemakkelijk het doel kunnen vinden. Na het eerste fluitsignaal begon Kwiek direct scherp aan de wedstrijd via Dyonne van Slochteren op cirkel scoorde zij het eerste doelpunt door de bal via een lob in het doel te krijgen. De Unitas dames hadden een goede onderlinge afspraak tussen de middenopbouw en cirkelloopster waar de dames Kwiek in het begin veel moeite mee hadden. Hierdoor was het begin van de wedstrijd spannend en ging de stand gelijk op tot 8-8. Vanaf hier wisten de dames in het blauw afstand te nemen van Unitas. Linnet Popping kon door de goeie aanval van Corine Bijl zo door de verdediging lopen en scoren. Kwiek krijgt in deze fase ook meer grip op de aanval van Unitas en kan ballen onderscheppen en snel omschakelen naar het doel van de tegenstander.   Via Nienke Vrieling op de hoek weet Kwiek zelf 5 punten verschil te maken. Dit kunnen de dames tot de rust vasthouden en zij gaan rusten met 15 tegen 10 punten. Coach Bert Popping was in de rust zeer tevreden over de start van zijn team. Belangrijk voor het team om de tweede helft net zo goed te starten als de eerste om de voorsprong te kunnen behouden. Ervaring leert dat de dames van Kwiek soms moeite hebben met de start van de tweede helft. Hierdoor waren de dames gebrand op een goede tweede helft. Unitas begon de tweede helft direct met een tijdstraf waardoor Kwiek veel ruimte aangeboden kreeg. Via Esmee Kolk werd er goed dreiging gelegd waardoor onze linkeropbouw speelsters zo door de verdediging kunnen lopen en scoren in het doel van Unitas. De stand blijft in het voordeel van Kwiek 17-11. Toch valt Kwiek in deze fase terug. Unitas scoort gemakkelijk en Kwiek mist makkelijke kansen of heeft balverlies. Unitas kan terugkomen tot 18-14. De sterke cirkelspeelster en middenopbouw kunnen weer makkelijker scoren zoals ook gebeurde in de eerste helft. Gelukkig herpakken de dames zich snel om weer uit te lopen van de dames van Unitas. Via de opbouwrij van Kwiek wordt weer makkelijk gescoord. Marije Popping kon omhoog komen zonder dat zij gehinderd werd door verdedigers, makkelijke en mooie doelpunten voor Hoogeveen. Ook dankzij geweldig keeperswerk van Danielle Bodegraven kon Kwiek de voorsprong  vergroten. Zij heeft haar waarde de hele wedstrijd laten zien. Een gestopte penalty, deze werd opgevangen door Unitas vervolgens weer een stop van Danielle Bodegraven. Unitas probeert nu nog een nieuwe verdedigende vorm uit waarbij Linnet Popping volledig wordt verdedigd en geen bal meer kan ontvangen. Dit was voor Kwiek geen probleem, andere dames konden nog steeds makkelijk het doel vinden. Corine Bijl, Esmee Kolk, Dyonne van Slochteren en Marije Popping hadden genoeg gevaar en schotkracht om de aanval sterk te blijven draaien. Kwiek wint uiteindelijk met 29-20 van Unitas. Volgende week spelen de dames in Groningen tegen V&S.