Hoogeveen zaterdag goed uit winterstop

HOOGEVEEN – Vooraf rekende iedereen op een boeiende en gelijkwaardige wedstrijd. In de praktijk pakte de streekderby tussen Hoogeveen zaterdag en ZZVV heel anders uit. De thuisploeg kende een flitsende herstart na de winterstop en rekende eenvoudig af met de gasten uit Zuidwolde die zonder overtuiging en inspiratieloos speelden.

Beide ploegen wilden aansluiten bij de top van de ranglijst en goede zaken doen in de strijd om de tweede periodetitel. Hoogeveen slaagde daar dus uiteindelijk in en liet er op het eigen kunstgrasveld geen gras over groeien. Met snelle aanvallen en veel positiewisselingen zette men vanaf het begin de toon. Het wachten was op de openingstreffer, maar daar zat juist de grootste zorg voor aanvang. De ploeg komt namelijk moeilijk te scoren.

ZORGEN SNEL WEGGENOMEN

Die zorgen werd deze keer snel weggenomen, want na zes minuten was het al raak. Marcel Linthorst haalde uit en zag zijn inzet door Mathijs Drent in het eigen doel worden gewerkt. Roy Strijker, Jesse de Haas en opnieuw Marcel Linthorst waren vervolgens in het eerste kwartier dichtbij een tweede treffer. Die kon gezien de overmacht van de thuisploeg ook niet uitblijven en viel uiteindelijk ook. Een prachtige bal van Twan Reinders werd verkeerd beoordeeld door doelman Bas Blanken, waarna Damian Dissel scoorde.
Halverwege de eerste helft werd ook ZZVV gevaarlijk. Kansjes waren er voor Joël Huiskes en Marco Kikkert. Vlak voor rust had Kevin Vos met een rake kopbal de spanning terug kunnen brengen, maar zijn inzet ging naast

WEDSTRIJD SNEL BESLIST

Wie dacht dat er na de rust een getergd ZZVV zou terugkeren, kwam bedrogen uit. Na twee minuten was de wedstrijd eigenlijk ook beslist. Jesse de Haas werd in het strafschopgebied onderuit getrokken, waarna Marco Santing de daarop volgende strafschop feilloos benutte.
Hoogeveen wilde vervolgens meer en bleef goed voetballen. Na ruim een uur vergrootte Marcel Linthorst de score. Ook Julian Mol mocht meedelen in de feestvreugde. Mol maakte voor de winterstop na veel blessureleed zijn rentree en scoorde in beide wedstrijden dat hij meedeed. Nu ging het als invaller niet anders en zette hij een kwartier voor tijd de vijfde Hoogeveense treffer op het scorebord. Later raakte hij ook nog de paal, waardoor het bij 5-0 bleef.

TEVREDEN GEVOEL

Hoogeveen-trainer Edward Sabandar ging met een tevreden gevoel naar de kleedkamer. Hij zag zijn ploeg eindelijk weer eens overtuigend spelen en scoren. Met een leeglopende ziekenboeg biedt dat veel perspectief.
Voor zijn collega Rick Mulder waren de druiven natuurlijk zuur. Na een moeizame competitiestart herstelde men zich uitstekend. Na de winter is het goed gevoel al snel verdwenen. Na de traditionele nederlaag tegen Fit Boys ging het dus ook tegen Hoogeveen mis. Een wedstrijd die men kan verliezen. Het vertoonde spel en het gemis aan overtuiging zullen echter voor de nodige hoofdbrekens zorgen.

Hoogeveen zaterdag – ZZVV: 5-0 (2-0). Scoreverloop: 6e Mathijs Drent (e.d.) 1-0, 22e Damian Dissel 2-0, 47e Marco Santing (pen.) 3-0, 58e Marcel Linthorst 4-0, 74e Julian Mol 5-0. Scheidsrechter: Wubbo Scholtens. Gele kaarten: Dijkstra, Ekkel (beiden ZZVV). Opstelling Hoogeveen: Slot, Ruben de Haas, Linthorst, Santing, Roy Strijker, Vreeling, Leepel (Eising), Mitchel Strijker (Takens), Reinders, Jesse de Haas (Mol), Dissel. Opstelling ZZVV: Blanken, Mulder, Dijkstra, Bosscher (Ekkel), Hartman, Reinink (Van den Boomen), Kikkert, Huiskes, Otten (Van Dijk), Vos, Drent.
Man van de wedstrijd: Ruben de Haas

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman