Sport

Kwiek dames op volle toeren tegen FHC

Na twee weken rust, was het aan de dames van Kwiek om op zaterdagavond af te reizen naar het verre Stiens. Al om drie uur vertrokken zij uit Hoogeveen, zodat er eerst nog een goede sportmaaltijd genuttigd kon worden in het plaatselijke Grandcafé. 

Kwiek behaalde uit de laatste vier wedstrijd helaas geen punten en waren daarom gebrand om hier vandaag verandering in te brengen. Met een lichte druk op de schouders, omdat er nog maar twee teams onder hun staan in de ranglijst en degradatie daarmee nog niet uitgesloten is. 

Vanaf het eerste fluitsignaal draaide de dames van Kwiek op volle toeren en stond de dekking als vanouds. Door de snelle tegenaanvallen lukte het Esmee Kolk om meerdere malen tot scoren te komen en stond Kwiek al snel op een voorsprong van 6-9. Een lekkere start van de wedstrijd, die moeilijk vast te houden was vanwege de vele tijdstraffen aan Kwieks zijde. Tot twee maal toe stonden de dames met vier man te spelen, maar toch lukte het de tegenstander niet om dichterbij te komen dan 10-10. Een fantastische prestatie voor de ploeg van Jesper Arends. Zij konden zelfs gaan rusten met een kleine voorsprong van 14-16. 

De dames moesten iets meer grip krijgen op de wedstrijd en dan wist het hele team dat er vandaag punten verdient konden worden. Het was overduidelijk dat Kwiek deze punten mee naar huis wilden gaan nemen. Door goed druk te zetten in de aanval lukte het Marloes Sloots, Corine Bijl en Brenda Duinkerken om goed tot scoren te komen. Eigenlijk kunnen alle speelsters vandaag bij naam genoemd worden, want de Kwiek dames hebben vandaag laten zien waarom handbal een echte teamsport is. Waarbij het de ploeg niet altijd lukte om de verdediging tegen te houden, was het keepster Daniëlle Bodegraven die bal naar bal wist te stoppen. Fast breaks, penalty’s, rebounds en vrije kansen werden meerdere malen gestopt om het team op voorsprong te houden en winnen daarmee de wedstrijd met 21-28! 

Met deze winst kunnen FHC en E&O de Kwiek dames qua punten niet meer inhalen en zijn daarmee save met een plek de 1ste klasse. Met nog drie wedstrijden op de planning, zouden de dames zelfs nog mee kunnen draaien voor de middenmoot. Volgende week neemt de thuisploeg het op tegen de koploper van de competitie, de Cirkeltijgers. Zij spelen om 14:20 uur in sporthal Valkenlaan in Hoogeveen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen