Kwiek bezorgd Groningen een kater

Op zondag 4 december 2022 speelden de dames van Kwiek tegen laagvlieger uit Groningen. De studentenvereniging wisselt regelmatig van speelster dus het is altijd een verrassing welke speelsters de wedstrijd gingen spelen. Kwiek wist dat als zij verdedigend goed stonden zij snel konden omschakelen voor de snelle aanval. De eerste helft starte in het voordeel van Kwiek waarbij Linnet Popping het net vond. Het eerste kwartier van de eerste helft liep de stand gelijk op. Vooral de linkeropbouwster van Cirkeltijgers kwam makkelijk tot scoren. Toen Kwiek meer grip kreeg op deze speelster kon Kwiek uitlopen. Via Esmee Kolk en Marije Popping op de opbouw liep de score op. Daniëlle Bodegraven maakte de ene naar de andere stop. Vooral de hoekspeelsters kwamen er niet door. De dames gingen rusten met een stand van 8-16. 

Goede tweede helft

In de tweede helft kwam Kwiek vlammend uit de startblokken. Met een nieuwe dekkingsvorm werd de omschakeling van Kwiek dodelijk. De verdediging was erg gretig waardoor de tegenstander bijna elke aanval balverlies leed. De Groningse studenten stonden aan de grond genageld.

Blessure

 Met het ingooien van de bal verzwikte plotseling keepster Daniëlle Bodegraven haar enkel, even was het twijfelachtig of zij door kon spelen. Gelukkig kon zij zonder teveel pijn verder. Haar dapperheid werd beloond door vele belangrijke  stops. Zelfs een penalty werd door haar uit het doel gehaald. Kwiek won de wedstrijd met 16-33 en is in de tweede helft geen enkel moment in de problemen geweest. Volgende week spelen de dames in eigen huis om 13:30 uur tegen Borger.