Kraker Hoogeveen – Emmen

Hoogeveen – Nog vier wedstrijden zijn er te spelen in de eerste klasse. Hoogeveen heeft de titelkansen volledig in eigen hand en kan zondag concurrent Alcides passeren op de ranglijst. De inhaalwedstrijd tegen Emmen moet dan wel gewonnen worden. Iets wat zeker geen eenvoudige opgave zal zijn. 

De komende weken zal moeten blijken hoe Hoogeveen met de druk kan omgaan. Na de winterstop gaat het immers niet zo soepel als voor de winter. Daar zijn natuurlijk wel verklaringen voor. Zo is de afwezigheid van Thomas Reinders een groot gemis. Hij vormde immers een belangrijke schakel op het middenveld. Daarnaast moest men de laatste weken regelmatig in een wisselende opstelling spelen. Het zijn geen excuses, maar wel een verklaring voor het verschil met de eerste seizoenshelft. Al vaker is de fitheid, en dan zeker conditioneel, van de ploeg geroemd en dat zou in deze slotfase nog wel eens van pas kunnen komen. Men zal het in ieder geval op eigen kracht moeten doen, want cadeautjes zullen er niet worden weggegeven. Zo zal Emmen er zondag op gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten. De ploeg van Hendrik Oosting haakte lang aan bij Alcides en Hoogeveen, won de tweede periodetitel, maar morste vervolgens teveel punten om nog aanspraak te maken op de titel. Men zal echter met een goed gevoel de nacompetitie in willen gaan.
Het duel met Emmen zal voor Nico Haak, Björn Zwikker en Resmon Roemahlewang een extra tintje hebben. Het drietal was vorig seizoen immers nog actief op de Meerdijk. Andersom bewandelde Joeri van der Tuin de omgekeerde weg. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in 1-1. Het was destijds een zeer vermakelijk duel, iets wat zondag ongetwijfeld niet anders zal zijn. In totaal stonden beide ploegen vier keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen (de wedstrijden tegen de voorganger van FC Emmen niet meegerekend). Hiervan won Hoogeveen twee keer en verloor het vorig jaar met 1-3. Toen scoorde Björn Zwikker twee keer namens de Emmenaren.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.
Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur in Nieuwlande tegen SCN. Ook de ploeg van trainer Edward Sabandar heeft de titelkansen in de derde klasse nog in eigen hand.

Op de foto een fragment uit de onderlinge confrontatie eerder dit seizoen (Foto: Martin van Dijk)