Korfbal: Kv Elko wint moeizaam

Elim: Elko maakte het zichzelf zaterdag onnodig moeilijk, de goede voorsprong van de eerste helft (9-4), verdween in de tweede helft. De Elimmers hadden uiteindelijk toch de langste adem en wisten de wedstrijd te winnen met 18-16.

Door: Nienke Veld

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen voor de korfballers uit Elim op het programma. Elko moest aantreden tegen de kv Invicta/Frigro uit Kollum. Voor de Elkoërs stond er deze middag niets meer op het spel, want zij zijn verzekerd van een promotiewedstrijd. Voor Invicta/Frigro was dit zeker niet het geval, zij spelen voor lijfsbehoud in de derde klasse en moeten nog één wedstrijd winnen. De vorige uitwedstrijd in Kollum werd gewonnen door de Elkoërs met een stand van 17-21.

Elko startte deze wedstrijd weer met de vertrouwde basisopstelling. In de aanval begonnen: Peter Kroezen, Leroy Otten, Birgit Strijker en Nienke Veld. In de verdediging begonnen: Hendri Kerssies, Michel Otten, Margreet Koster en Alien Veld.
Het begin van de wedstrijd was moeizaam aan beide kanten. Het aanvalsvak van Elko had moeite met de passing en kwam in sommige gevallen zelfs niet eens toe aan het vinden van de korf. Gelukkig hield het verdedigingsvak goed stand, waardoor het aanvalsvak de tijd kreeg betere aanvallen op te zetten en uiteindelijk twee schotkansen wist te verzilveren. Hierna vonden om de beurt Elko en Invicta/Frigro de korf. Vanaf een stand van 4-2 was het Elko dat beter begon te spelen. Dit resulteerde in vijf doelpunten voor de Elkoërs en maar twee voor de korfballers uit Kollum. Elko zocht dan ook met een duidelijke voorsprong van 9-4 de kleedkamers op.

In de rust gaf trainer/coach Bert Snijder aan dat het verdedigend zeer goed was, maar dat men aanvallend meer geduld moest opbrengen. De kansen moesten op de juiste momenten genomen worden, zodat de voorsprong vastgehouden kon worden.

Elko kwam met een goed gevoel de kleedkamer uit. De eerste twee doelpunten kwamen dan ook op naam van Elko. Invicta/Frigro gaf echter niet op en wist vervolgens ook tweemaal te scoren. Elko was hierna niet in staat de ruime voorsprong verder uit te bouwen. De Elimse korfballers vonden het moeilijk om uitgespeelde kansen te creëren. Bovendien speelde het warme weer een grootte rol in het moeizame spel aan Elko’s kant. Invicta/Frigro daarentegen leek steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Zij scoorden hun doelpunten allemaal van afstand, zelfs wanneer er geen rebound stond. Bij een stand van 16-15 was het geloof bij de tegenstander terug. De Elimse korfballers herpakten zich en wisten aan het einde de aanvallen langer op te zetten, waardoor Invicta niet meer de kans kreeg de gelijkmaker te maken. De wedstrijd werd afgefloten bij een stand van 18-16, hoewel de scheidsrechter hier anders over dacht. Een stand van 17-17 was ingevuld op het wedstrijdformulier, maar na contact tussen de eerlijke coach van Invicta/Frigro en de scheidsrechter, werd bevestigd dat de stand daadwerkelijk 18-16 was en aangepast dient te worden.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd op naam van: Leroy Otten (7x), Hendri Kerssies (4x), Michel Otten (3x), Alien Veld (2x), Birgit Strijker (1x) en Peter Kroezen (1x).

Volgende week speelt Elko zijn laatste competitiewedstrijd van het veldseizoen uit tegen It Fean 1 uit Surhuisterveen om 16.00.