Korfbal: Elko wint met grote overmacht

Surhuisterveen/Elim: Zaterdag 2 juni stond de laatste reguliere wedstrijd van het veldseizoen op het programma voor de hoofdmacht van Elko. Voor Elko stond er niets meer op het spel, aangezien de ploeg twee weken geleden al verzekerd was van de tweede plek, met de daarbij horende promotiewedstrijd voor promotie naar de 2e klasse. Voor Boelenslaan/It Fean waren er nog wel belangrijke punten te verdienen en was gelijkspel voldoende om degradatie te ontlopen. Vanaf de eerste minuut maakte Elko duidelijk dat er voor Boelenslaan/It Fean niets te halen was en werd er met grote overmacht gewonnen met 14-30.

Door: Peter Kroezen

Elko startte in een gewijzigde opstelling door het ontbreken van Margreet Koster, zij werd vervangen door Sharon de Jonge. Elko startte met in de aanval Leroy Otten, Peter Kroezen, Birgit Strijker en Nienke Veld en in de verdediging Hendri Kerssies, Michel Otten, Alien Veld en Sharon de Jonge.

De Elkoërs startten met vertrouwen aan de wedstrijd en het was duidelijk dat de ploeg goed in het spel zat. Er werden mooie, gecontroleerde aanvallen opgezet en bijna de gehele eerste helft werd de tegenstander volledig zoek gespeeld. Daarnaast wisten de Elkoërs zonder veel moeite de korf te vinden, waardoor er gerust kon worden met een voorsprong van 4-17. De enige smet op de eerste helft was het uitvallen van Leroy Otten in de 24e minuut, die na een ongelukkige aanvaring met zijn tegenstander het veld met een enkelblessure moest verlaten. Hij werd vervangen door Patrick Schraa.

In de rust benadrukte trainer/coach Bert Snijder dat als de Elkoërs de scores op deze manier door wilden zetten er een tandje bijgezet moest worden. Ondanks het grote krachtverschil was het belangrijk niet te verslappen en hiermee de tegenstander in de wedstrijd te laten komen.

De tweede helft startte wat moeizamer in de afronding voor Elko, waardoor ook de tegenstanders wat meer ruimte kregen om aan hun doelsaldo te werken. De Elkoërs wisten zich echter na een minuut of 10 volledig te herpakken en wisten de rest van de tweede helft veelvuldig de korf te vinden, waardoor in de slotminuut zelfs nog de magische 30 op het scorebord verscheen. Na een sterke wedstrijd van de Elkoërs floot scheidsrechter Kiers af bij een stand van 14-30. Scores deze wedstrijd kwamen van Peter Kroezen (7x), Hendri Kerssies, Michel Otten (beide 6x), Alien Veld (3x), Leroy Otten, Nienke Veld, Birgit Strijker (allen 2x), Sharon de Jonge en Patrick Schraa (beide 1x).

Al met al een mooie opsteker voor de Elkoërs die volgende week de belangrijkste wedstrijd van het veldseizoen spelen. Op zaterdag 9 juni zal er een promotiewedstrijd gespeeld worden tegen EKC2000 uit Emmen die in een andere poule ook op de tweede plaats geëindigd is. Deze wedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden en de winnaar van deze wedstrijd mag volgend jaar in de tweede klasse op het veld uitkomen.