Sport

Korfbal: Elko overklast EKC 2000 in promotieduel

Hardenberg/Elim: Het vlaggenschip van Elko speelde zaterdag haar belangrijkste wedstrijd van het seizoen op sportpark De Kruserbrink te Hardenberg. Elko bemachtigde een promotieduel nadat het op de 2e positie was geëindigd in poule 3B.

Door Michel Otten

Tegenstander was EKC 2000, wat op basis van onderlinge resultaten de 2e plek veroverde in poule 3C. De winnaar van deze beslissingswedstrijd promoveerde naar de 2e klasse, iets wat de Elimmers graag wilden na de opgedane 2e klasse-ervaringen in de zaal. Elko overklaste EKC 2000 vanaf het eerste fluitsignaal waardoor de felbegeerde promotie een feit werd. De Elkoërs gingen rusten met een overduidelijke voorsprong van 15-5. Na rust gaf Elko de Emmenaren geen ruimte om nog terug te komen in de wedstrijd. Scheidsrechter Danser, die de wedstrijd goed onder controle had, floot af bij 29-14. Een afgetekende overwinning waardoor de Elkoërs volgend veldseizoen mogen uitkomen in de 2e klasse.

Trainer/coach Bert Snijder coachte zijn laatste wedstrijd in dienst van de Elimse equipe. Leroy Otten was voldoende hersteld en opgelapt van zijn enkelblessure waardoor Bert Snijder kon beschikken over zijn vertrouwde acht basisnamen. In de aanval startten Leroy Otten, Peter Kroezen, Birgit Strijker en Nienke Veld. De verdediging werd gevormd door Hendri Kerssies, Michel Otten, Margreet Koster en Alien Veld.

Elko werkte op een ontspannen wijze toe naar 9 juni. De hoofdmacht was al geruime tijd verzekerd van de 2e positie, waardoor het spelplezier hoog was in aanloop naar dit duel. Afgelopen week werden de puntjes op de i gezet na de uitstekende generale repetitie in Boelenslaan. Het sloot de reguliere competitie namelijk af met een 14-30 overwinning. De laatste trainingsweek werd gebruikt om voor te bereiden op tegenstander EKC 2000, waarbij de nadruk lag op uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden.

Dit vertrouwen straalden de Elkoërs uit vanaf het eerste fluitsignaal. Elko nam de leiding in de wedstrijd door tweemaal de korf te vinden. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar 5-1 door een hoog afrondingspercentage. Daarnaast werd EKC 2000 verdedigend lam gelegd. De ploeg uit Emmen had moeite met het produceren van scores, iets wat Elko gemakkelijk af ging in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Hierdoor stond er na een halfuur korfbal een overtuigende 11-2 tussenstand op het scorebord. De Elimmers speelden een uitstekende eerste helft, waarin het verschil zowel aanvallend als verdedigend gemaakt werd. Beide teams zochten de kleedkamer op bij 15-5.

Na rust maakte Elko volgens afspraak in de rustpauze direct een einde aan alle illusies over een mogelijke comeback van de Emmenaren. Ook bij aanvang van de tweede helft slaagden de Elkoërs erin tweemaal de korf te vinden. Vervolgens produceerde het vlaggenschip vier scores op rij waardoor er 21-6 op het scorebord verscheen. Hierna zakte het afrondingspercentage aan Elimse-zijde af en dit gaf EKC 2000 de ruimte om de stand enigszins dragelijker te maken. In de slotfase van het duel pakte Elko de draad weer op zoals geruime tijd in de wedstrijd waardoor de score hoog opliep. Elko mocht zichzelf promovendus noemen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danser bij een stand van 29-14.

Een prestatie van formaat van het Elimse vlaggenschip. Na de degradatie in de zaal, werd in het voorjaarseizoen gestreden om promotie te bewerkstelligen naar de 2e klasse. De groep wist als collectief toe te werken naar het promotieduel. De beloning was daar voor alle inzet, beleving en passie wat in het korfbalspel is gestoken afgelopen seizoen. De hoofdmacht wil trainer/coach Bert Snijder bedanken voor het trainerschap wat hij de afgelopen seizoenen vervuld heeft. Mede dankzij zijn inbreng is Elko de afgelopen jaren gegroeid naar een titelkandidaat in de 3e klasse. Daarnaast wil het de supporters en bestuur graag bedanken voor de steun langs de zijlijn, inclusief de busreis en de afterparty. Tot slot de gastspelers vanuit Elko 2 die zich beschikbaar stelden om mee te trainen en spelen wanneer erom gevraagd werd. De selectie hoopt jullie volgend seizoen weer te mogen verwelkomen op sportpark ‘t Veldzicht, waar Elko 1 zal aantreden in de 2e klasse!

Scores aan Elko-zijde: Leroy Otten (8x), Peter Kroezen (6x), Michel Otten (5x), Alien Veld (4x), Hendri Kerssies (3x), Nienke Veld (2x) en Margreet Koster (1x).

Foto: © Marcel Renard

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen