KNVB wil bekerwedstrijden zoveel mogelijk door laten gaan

Regio – Door de extreme droogte van de afgelopen weken zijn een hoop grasvelden nog niet klaar voor de start van het seizoen. Toch ziet de KNVB geen reden om de schema’s van de districtsbeker, die volgende maand van start gaat, aan te passen. De voetbalbond wil deze wedstrijden zoveel mogelijk laten doorgaan op de oorspronkelijke data.
Volgens de KNVB zijn de landelijke verschillen in de kwaliteit van de velden groot. Clubs die niet op natuurgras kunnen spelen, zijn zoals gewoonlijk (indien mogelijk) verplicht uit te wijken naar kunstgras. “Ook wordt verenigingen, die in dezelfde regio actief zijn, verzocht om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om wedstrijden door te laten gaan. Zo kunnen clubs samen optimaal gebruikmaken van de beschikbare kunstgrasvelden.”
In overleg tussen de clubs en de bond kunnen bekerwedstrijden ook na de start van de competitie (eind september) op een doordeweekse dag worden ingehaald. Tevens laat de KNVB weten dat er vooralsnog geen plannen zijn om de start van de reguliere competitie op te schorten.