Julia Seinen Nederlands Kampioen Brug ongelijk 2e divisie

Afgelopen weekend werd in Tilbug de landelijke finale turnen 2e divisie gehouden. Op zaterdag kwamen 2 turnsters van Gym4all in actie. Evelien Dingshoff, tevens lid van K&V Groningen en Julia Seinen.

Nadat Julia in mei ruimschoots de halve finale had gewonnen ging ze als favoriet de wedstrijd in. Helaas kon ze deze dag de verwachtingen niet waarmaken. Met een val op brug, haar specialisme, was de kans om het podium te behalen al een stuk lastiger. Toen balk ook niet vlekkeloos verliep, was het podium definitief uit het zicht. Ze moest deze dag genoegen nemen met een wat teleurstellende 14de plaats. Evelien wist het deze dag beter te doen. Ondanks dat ook bij haar balk en vloer niet helemaal vlekkeloos verliep, turnde ze uitstekend op brug en sprong. Ze behaalde hiermee een nette 10de plaats.

Sofie van der Berg, tevens lid van TopSport Noord, turnde deze dag haar halve finale. Ze turnde een goede en stabiele wedstrijd. Met een nette 3de plaats kreeg zij de bronzen medaille omgehangen. Naast plaatsing voor de landelijke meerkampfinale heeft ze zich ook nog eens weten te plaatsen voor de landelijke toestelfinale sprong en brug.

Op zondag mocht naast Evelien en Julia ook Lisette Hof, tevens lid van VAKO Vries, aantreden voor de landelijke toestelfinales. Sprong was als eerste aan bod. Naast tsukahara gehoekt, sprong Lisette ook voor het eerst de tsukahara gestrekt op de wedstrijd. Dit leverde haar een hogere uitgangswaarde op. Het was alles of niets. En het pakte voor haar zeer goed uit. Met een gemiddelde score van 12.867 wist ze hiermee het brons te veroveren. Julia scoorde voor haar tsukahara gehurkt en gehoekt een 12.750 en werd daarmee 6e.

Bij brug was Julia de enige Gym4all Turnster die zich voor deze finale had geplaatst. Ze was als tweede aan de beurt. Met de brugoefening van zaterdag in haar hoofd, was ze vastbesloten om het nu beter te gaan doen. Ze startte als tweede. En ondanks dat het bij de greepwissel van hoog naar laag bijna mis ging, zette ze een mooie score van 12.250 neer. Nu braken spannende minuten aan, aangezien er nog 7 turnsters moesten. Er werden mooie en nette oefeningen geturnd. Echter geen één van haar concurrenten kon de D-score van Julia evenaren en scoorden stuk voor stuk een lager cijfer. Julia behaalde GOUD en werd hiermee Nederlands Kampioen 2de divisie op het onderdeel brug ongelijk!

Balk was het derde toestel. Ook hier was Julia voor geplaatst. Ondanks dat ze nog vol adrenaline zat van haar overwinning op brug probeerde ze zich te herpakken om geconcentreerd dit onderdeel te turnen. Ondanks dat ze niet viel, was het geen winnende oefening en werd ze 5. Evelien, die zich tevens voor dit toestel had geplaatst, was als derde aan de beurt. Daar waar ze normaal zo sterk op dit onderdeel is, wist ze vandaag niet de zenuwen de baas te blijven. Met een val werd ze uiteindelijk 8ste. Ook op vloer, het 4de toestel liet Evelien niet de oefening zien die ze zou kunnen turnen. Hier behaalde ze een 6e plaats.

Teleurstellingen en overwinningen. Het was een super mooi turnweekend met 3 medailles waaronder een bondskampioen. Een weekend om niet snel te vergeten.

foto: Gym4all