Jeugdschakers sluiten recordseizoen af

Hoogeveen – De jeugdschakers van Schaakclub Hoogeveen hebben afgelopen weekend het seizoen succesvol afgesloten. Tijdens het Open Noord Nederlands Jeugdkampioenschap (NNJK) werd de 25ste beker van het seizoen binnengehaald. Besher Mousa werd tweede in zijn leeftijdscategorie.

Voor dit laatste toernooi waren acht spelers uit Hoogeveen naar Groningen afgereisd. Alle spelers presenteerde naar behoren. Drie spelers sprongen er bovenuit. Natuurlijk behoorde Besher daar ook bij, die met zijn tweede plek, zijn zoveelste beker van het seizoen won.

Tijdens het NNJK werd in een grote groep gespeeld en niet in kleine groepen waar iedereen tegenstanders van zijn eigen niveau krijgt. Besher was de beste Hoogevener in de eindrangschikking. Hij werd echter op de voet gevolgd door twee nieuwelingen.

Thomas Roeten zit nog maar een half jaar op schaken en deed volop mee op de prijzen in zijn leeftijdscategorie. Hij deed dit met een score van bijna het dubbele van waarop hij volgens zijn rating kon rekenen. Met 4 punten scoorde Thomas er evenveel als Besher, maar de tiebreakscore viel net in het voordeel van Besher uit.

Een andere nieuweling was Pepijn Brink. Pepijn zit nog geen maand op schaken, maar eindigde in de groep van meer dan honderd deelnemers mooi in de middenmoot. Tijdens de eerste twee partijen moest Pepijn nog wennen aan het spelen van een toernooi. Hij kreeg wel kansen, maar zijn tegenstanders waren nog iets gewiekster. Daarna wist Pepijn beter hoe hij toernooipartijen moest aanpakken. Van de volgende vier partijen wist hij er drie te winnen.

Voor de jeugdschakers zit het seizoen er nu ook op. Het nieuwe seizoen begint op dinsdag 5 september. Schaakclub Hoogeveen speelt in het gebouw van Salawaku aan de Zuidwoldigerweg 7. De jeugd begint daar om 18.30 uur.