Jaarlijkse medewerkersavond Ronde van Drenthe één groot prijzenfestival

Hoogeveen – Vrijdagavond vond in het Gemeentehuis van Hoogeveen de jaarlijkse feestavond plaats. Alle vrijwilligers waren uitgenodigd voor een hapje, drankje, entertainment en natuurlijk de verloting. Dat laatste onderdeel zorgde ervoor dat na afloop niemand met lege handen naar huis ging.

Speciale gast was Sinterklaas met twee pieterbazen die ervoor zorgde dat er toch een aantal bezoekers wat onrustig op hun stoel zaten. Want wie moesten er bij de goeie Sint komen? Ook tot hun eigen verrassing mocht het echtpaar Van Issum zich als eerste melden. Ze werden bedankt voor zoveel jaren van geweldige inzet voor de Ronde van Drenthe. Ook vier ex-politiedienders stonden met knikkende knieën voor de goedheiligman. Ze blijven de organisatie ook na hun pensionering trouw en dat kon de Sint wel waarderen.

Tussen alle programmaonderdelen door werd ook de inwendige mens vertroeteld. Een buffet, groot genoeg voor het dubbele aantal bezoekers, viel letterlijk goed in de smaak. In haar toespraak tot de vrijwilligers kon organisatrice Femmy van Issum nog een paar leuke nieuwtjes melden. Zo komt er voor de renners tijdens de Ronde van Drenthe een speciale nieuwe klassementstrui bij. De beste klimmer ontvangt vanaf 2019 de ‘schapentrui’. Dit tricot dankt zijn naam aan het steile schapenpad, dat sinds de aanpassingen van de VAM-berg, voor een nieuwe uitdaging moet zorgen.

Terwijl huisorkest ‘Toet en Bloaslust’ uit Slagharen nog maar eens een feestelijke deun inzette werd het tijd voor de grote finale: de uitslag van de verloting. Femmy’s Prijzencircus draaide overuren. Van kleding tot vloerbedekking en van een midweekvakantie tot een prachtige fiets. Vooral de winnaar van de fiets zorgde voor de nodige hilariteit door gezeten op zijn stalen ros gelijk maar het publiek in te sturen. Juist van een vrijwilliger van de Ronde van Drenthe verwacht je dat natuurlijk niet! De opbrengst van de lotenverkoop gaat ook dit jaar naar de oncologische afdelingen van Drentse ziekenhuizen en het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG in Groningen.

De jaarlijkse medewerkersavond wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke sponsors van de Ronde van Drenthe. Het bestuur wil op deze manier zijn dank betuigen voor de inzet van al die vrijwilligers. Omdat het een jubileumjaar wordt voor de Ronde van Drenthe (zestig jaar!) krijgen die vrijwilligers het nog druk genoeg!

 

Bron: Ronde van Drenthe