HZVV pakt ook volle winst tegen Winsum

Winsum/Hoogeveen: HZVV heeft zaterdagmiddag een uitoverwinning behaald bij Winsum. Beide ploegen gingen voor de winst en maakten er een leuke wedstrijd van. Het publiek zag een spannende wedstrijd waarbij HZVV de 3 punten mee naar huis kon nemen dankzij een 0-2 overwinning.

Onder schitterende omstandigheden gingen de teams van start en er werd niet geschroomd om volop de aanval te zoeken. Na een half uur spelen was de stand echter nog steeds 0-0 en zowel Winsum als HZVV namen even wat gas terug waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Enkele minuten na rust een rode kaart voor Heinze Andringa van de thuisploeg wegens het vasthouden van een doorgebroken speler van HZVV. De thuisploeg koos er vervolgens voor om in te zakken en de counter te hanteren. Toen er een aanvaller van Winsum in een counter werd gevloerd keek iedereen naar de scheidsrechter in afwachting van ook een rode kaart. Maar niets daarvan want het werd geel voor de aanvoerder van Winsum wegens protesteren. In de 68e minuut benutte HZVV het voordeel van een speler meer. Na een voorzet van Joao weet ten Brinke de doelman van de thuisclub te verschalken (0-1). Winsum knokte voor wat het waard was en kreeg kansen op de gelijkmaker. In de blessuretijd werd de wedstrijd beslist door een doelpunt van Djababoe (0-2). (Foto:© Jochem van de Weg Fotografie)