HZVV ontsnapt in Bakkeveen

Jorn Schonewille

Bakkeveen – HZVV heeft gisteravond moeizaam gewonnen bij zondag vierdeklasser VV Bakkeveen. De koploper van de zaterdag eerste klasse E won uiteindelijk na strafschoppen, waardoor de ploeg van trainer Gert van Duinen doorgaat naar de volgende ronde van de beker.

HZVV had het lastig op het gladde veld in Bakkeveen en slaagde er amper in tot uitgespeelde kansen te komen. Na ruim een half uur was de eerste kans voor de uitploeg te noteren; Romano Djababoe kwam oog-in-oog met de doelman maar zag zijn inzet gekeerd worden. Vijf minuten later trof Djababoe wel doel. De spits kreeg, na een vlotte aanval over rechts, de bal van Yoran Popovic en rondde doeltreffend af.

Na rust bleef VV Bakkeveen keihard werken en had HZVV het lastig om de defensie van de Friezen te doorbreken. Doelpogingen van onder andere Dzemidzic en Popovic troffen geen doel, waardoor de thuisploeg bleef geloven in een stunt. Een kwartier voor tijd kwam deze stunt opeens heel dichtbij. Na geklungel in de defensie kwam de bal bij Bakkeveen-aanvaller Norvienny Wyatt, hij faalde niet en schoot de bal feilloos achter de debuterende doelman Tom Willems. Ook in het laatste kwartier HZVV creëerde geen grote kansen, waardoor strafschoppen beslissingen moesten brengen.

HZVV kwam als winnaar uit de strijd tijdens deze strafschoppenreeks. HZVV-doelman Tom Willems stopte één penalty en keek vervolgens een andere strafschop over het doel. Omdat HZVV’ers Zomer, Mulder, Dzemidzic en Joao allen hun strafschop beheerst raak schoten maakt HZVV nog altijd kans op een plaats bij de laatste 32 ploegen in de noordelijke districtsbeker. HZVV neemt het op zaterdag 22 december in de tussenronde op tegen SC Genemuiden.