Sport

HZVV Old Stars houden bijzonder walking football toernooi

Hoogeveen – De Old Stars van HZVV houden op vrijdag 28 april een bijzonder walking football toernooi. Zestien clubs, waaronder enkele betaald voetbalteams, nemen op het veld van HZVV deel aan het toernooi, waar gezelligheid voorop staat. Het wandelvoetbaltoernooi kan plaatsvinden door de prijs, die de HZVV Old Stars onlangs als Club van de Week van de Vriendenloterij ontvingen.  

Een landelijk toernooi voor Old Stars stond al lang op het verlanglijstje van HZVV, maar door de prijs van de Vriendenloterij kan het bijzondere toernooi op vrijdag 28 april  daadwerkelijk plaatsvinden. Het doel van dit toernooi is om meer bekendheid te geven aan deze vorm van voetbal voor zestigplussers. HZVV hoopt dat het demonstratietoernooi, waar ook bekende oud-voetballers aan meedoen, een mooi stukje promotie oplevert en zestigplussers en andere verenigingen het laatste zetje geeft om deel te nemen. Het organiserende HZVV biedt de deelnemende teams een compleet verzorgde dag aan. Het is voor HZVV een primeur, want nog niet eerder hield de club een dergelijk groot walking football toernooi op haar terrein.

 

Aan het toernooi nemen Old Stars van betaalde clubs deel, zoals PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Groningen, FC Emmen, Go Ahead Eagles, Cambuur, sc Heerenveen en Heracles. Het organiserende HZVV doet mee met twee teams. Ook Vitesse ’63, ESA, FC Meppel, Steenwijk en Zuidwolde zullen van de partij zijn.

Clubs uit het betaald voetbal zijn de eerste geweest, die met walking football zijn gestart. Als een van de eerste amateurclubs in Noordoost Nederland heeft HZVV al weer ruim acht jaar geleden dit initiatief overgenomen. Daarom hebben de HZVV Old Stars clubs uit het betaald voetbal als eerste uitgenodigd, aangevuld met amateurclubs uit de regio.

 

Het uitgangspunt van Old Stars is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging. Op deze manier ervaren zij de voordelen van een leven lang sport. Het doel is om via de sportvereniging ouderen (verantwoord) te laten bewegen, te laten ontmoeten, mee te laten doen en stimuleren dat ze regie houden over hun eigen leven. De voorbereidingen op het demonstratietoernooi op 28 april zijn in volle gang. HZVV hoopt daarmee de mooie sport walking football voor ouderen te promoten. Het toernooi begint om 10.30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

 

Op de foto: De HZVV Old Stars zijn momenteel druk bezig met de voorbereiding op het bijzondere demonstratietoernooi op vrijdag 28 april. (foto: Roel Olde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen