HZVV bekert verder na winst op Sweel

Hoogeveen – HZVV heeft zonder problemen de tweede knock out ronde van het bekertoernooi bereikt. In een uiterst eenzijdige bekerwedstrijd won HZVV met 4-0 van de zondag vierdeklasser Sweel. De gasten parkeerden ‘twee bussen’ rondom haar strafschopgebied en de thuisclub had moeite een gaatje te vinden. Na zeven minuten stond het al 2-0 en leek een monsterscore binnen handbereik, maar daarna was HZVV te slordig en scoorde na een 2-0 ruststand nog slechts twee keer.

HZVV-trainer Gert van Duinen liet vijf basisspelers aan de kant en gaf enkele spelers, die de laatste weken op de bank zaten, speeltijd. Fabian Stevens, Jan Hup, Daan Wijma, Noah ten Brinke en doelman Hidde Streutker kregen rust. HZVV startte met Davy Mulder in doel, Reza Hosseini, Alex Zomer, Paul Bangura, Yannick Manusiwa, Lorenzo Valente, Sander Dzemidzic, Arjan Akkerman en de spitsen Romano Djababoe, Yoran Popovic en Kelly Joao.

Zoals vooraf verwacht werd het een wedstrijd op een helft en trok Sweel zich ver terug tot voor het strafschopgebied en heel vaak stond zelfs de spits mee te verdedigen. Daardoor was er weinig ruimte voor HZVV dat te slordig was in de passing. In de beginfase leek HZVV er geen doekjes om te winden, want na zeven minuten leidde HZVV al met 2-0. In de tweede minuut zette Sander Dzemidzic voor en Lorenzo Valente passeerde doelman Jesper Reuvers. Het leek een doelpuntenfestijn te worden, want na zeven minuten lag nummer twee al achter doelman Reuvers. De rappe Kelly Joao passeerde enkele verdedigers en schoot de bal in de verre hoek: 2-0. Daarna zakte HZVV weg en strandde het steeds op een verdediger van de ploeg uit Zweeloo. Na het eerste kwartier kreeg Sweel haar eerste kans via topscorer Joris van Veen, maar Davy Mulder keerde de inzet. Pas na een ruim een half uur kon HZVV voor het eerst weer gevaarlijk worden, maar de voorzet van Kelly Joao belandde in Niemandsland. Even later keerde Reuvers een inzet van Lorenzo Valente, waardoor Sweel tot de rust de schade beperkt kon houden en HZVV niet tevreden kon zijn met het vertoonde spel.

Na rust vervingen Luke Millar, Tim Mulder en Milan Ronkes, Arjan Akkerman, Alex Zomer en Yoran Popovic. Na rust wijzigde het spelbeeld niet. Sweel was alleen maar naar Hoogeveen gekomen om de schade zo beperkt mogelijk te houden en stond met elf man rond het strafschopgebied. Na acht minuten vergrootte HZVV de marge. Na een voorzet van Tim Mulder tikte Luke Millar de bal langs Reuvers. Wie gedacht had dat HZVV de dubbele cijfers zou gaan halen kwam bedrogen uit. Pas na een uur maakte Sander Dzemidzic er met een afstandschot 4-0 van. HZVV kreeg daarna wel mogelijkheden op meer treffers, maar de afronding ontbrak. Sweel kreeg in de slotfase haar tweede kans via Jordy Darneviel, maar hij schoot naast. Milan Ronkes schoot nog eens over en een voorzet van Kelly Joao liet doelman Reuvers los, waarna Romano Djababoe de hoek voor het uitzoeken had, maar zijn inzet verdween hoog over het doel. Op slag van tijd kreeg Sweel bijna nog de eretreffer toen de verdediging van HZVV enkele spelers van Sweel over het hoofd zag. Richard Speelman kreeg een niet te missen kans, maar vlak voor doelman Mulder mikte hij te hoog.