Sport

Hugo Roeten tweede op GP Schaakfestival

Hoogeveen – Hugo Roeten is op het randje van het nieuwe jaar tweede geworden tijdens het GP-toernooi op het Schaakfestival in Groningen. Hij wist in zijn groep 6 van de 7 partijen te winnen.

Hugo sloot daarmee een uitstekend jaar af. In maart was hij nog blij wanneer hij 2 partijen achter elkaar won. Nu waren dat er 5. Een van de hoogtepunten van het schaakjaar van Hugo was zijn kwalificatie voor het NK.

Voor een andere speler van Schaakclub Hoogeveen, Joas Dekker, was het een minder succesvol toernooi. Hij wist maar 1 partij te winnen. Joas meldde zich halverwege het jaar bij de schaakclub en bleek meteen een groot talent te zijn en heeft al een paar bekers weten te winnen.

De 8-jarige Besher Mousa deed mee aan het grote open schaaktoernooi dat 10 dagen duurde. Door zijn goede prestaties van het afgelopen jaar staat hij nu tweede van Nederland in zijn leeftijdscategorie. In Groningen was het doel voor Besher om ervaring op te doen. Volgens de plaatsingslijst had hij 1,5 punt moeten halen. Het werd er 1, maar bij meerdere partijen zat er meer in. Dat belooft veel voor de toekomst.

 

Foto

Hugo Roeten en Joas Dekker. Foto Jeroen Bottema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen