Hoogeveense schakers sluiten succesvol seizoen mooi af

Hoogeveen – Besher Mousa heeft een mooi Hoogeveense schaakjaar afgesloten met een tweede plaats op het Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap. Jack Kappers en Yenz Nijman deden ook mij. Zij deden het erg goed, maar behaalden net geen prijs.

Negentien bekers, 21 schaakdiploma’s, 3 NK-plaatsen, een Nosbo-lampioenschap en een recordaantal jeugdleden. Het was een goed jaar voor de jonge Hoogeveense schakers. Zaterdag werd het schaakjaar dus afgesloten met het Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap. Besher speelde een goed toernooi. Halverwege het toernooi kende hij een kleine tegenslag. In gewonnen stelling liet hij zich mat zetten, maar Besher wist zich goed over deze tegenslag heen te zetten en sloot het toernooi af met twee fraaie overwinningen. Dit leverde hem een twee plek op.

De andere Hoogeveense deelnemers scoorden minstens net zo goed, maar behaalden net geen prijs. Jack Kappers stond op papier bijna onderaan de plaatsingslijst, maar liet in Groningen zien over veel talent te beschikken. Halverwege het toernooi won hij drie mooie partijen achter elkaar. Op dat moment was hij zelfs de beste Hoogeveense speler. Daarna kreeg Jack tegenstanders die een maatje te groot voor hem waren. Hoewel hij zich kranig weerde, kon Jack deze partijen niet winnen en eindigde net buiten de prijzen.

De 8-jarige Yenz Nijman liet andermaal zien ook over veel talent te beschikken. Yenz zit nog niet zolang op schaken, maar heeft al de diploma’s van Stap 1 en 2 behaald. Zaterdag maakte hij het tegenstanders met veel meer ervaring en een hogere rating flink lastig. Soms wist hij hen zelfs te verslaan. Uiteindelijk was het nog niet voldoende voor een beker.

Van links naar rechts: Yenz Nijman, Besher Mousa en Jack Kappers. Foto Schaakclub Hoogeveen