Hoogeveen zaterdag verslaat SCD’83

HOOGEVEEN – In een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was, heeft Hoogeveen opnieuw geen fout gemaakt. Thuis werd SCD’83 met 2-0 verslagen. Het kwam overigens in de eerste helft goed weg toen een doelpunt van de ploeg uit Dedemsvaart ten onrechte werd afgekeurd.

Lovend waren de woorden over de kwalitatief brede selectie waarmee Hoogeveen zaterdag het seizoen startte. Een enorme blessuregolf zorgt er op dit moment voor dat daar weinig meer van over is. Deze week werd Twan Reinders met ingescheurde enkelbanden toegevoegd aan het lange lijstje. De nood was zelfs zo hoog dat Kevin Kerssies vanuit de tweede selectie moest worden toegevoegd aan de wedstrijdselectie.
De wedstrijd begon nog wel aardig voor Hoogeveen. Met name via Damian Dissel ontstond er de nodige dreiging. De 1-0 voorsprong na negentien minuten was dan ook niet onverdiend. Jesse de Haas legde de bal terug op de scorende Brian Leepel. Diezelfde De Haas was vijf minuten later ook dichtbij de tweede treffer, maar stuitte op doelman Jelmer Koes.

ONTERECHT AFGEKEURD
Halverwege de eerste helft ontsnapte Hoogeveen. De sterk spelende Leon Breukelman zette Tim Dekker vrij voor het doel, waarna de spits niet faalde. De vreugde was echter van korte duur. Hoogeveen-grensrechter Jurrie Santing had buitenspel geconstateerd en na lang beraad nam scheidsrechter Aron Tepper dit over. Na afloop was op de beelden van Hoogeveen TV te zien dat dit ten onrechte was.
Hierna moesten de toeschouwers moeite doen om niet in slaap te vallen. Het tempo bij Hoogeveen was veel te laag en het was één groot foutenfestival aan beide kanten. Vlak na rust was SCD nog wel even gevaarlijk via Melvin Hulleman, maar Raymon Slot stond op z’n plek. Halverwege de tweede helft schrok iedereen wakker toen Brian Leepel de paal raakte

PRIMA ASSIST
Dreiging kwam er toen Kevin Kerssies in de ploeg kwam. Hij bekroonde zijn goede invalbeurt vlak voor tijd ook met een prima assist op de scorende Marcel Linthorst. Zo won Hoogeveen wel weer en hield het voor de derde keer op rij de nul, zij het met het nodige geluk.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hardenberg ’85, waarna zaterdag 3 november thuis de kraker tegen SC Elim op het programma staat.

Hoogeveen zaterdag – SCD’83: 2-0 (1-0). Scoreverloop: 19e Brian Leepel 1-0, 89e Marcel Linthorst 2-0. Scheidsrechter: Aron Tepper. Gele kaarten: Jordi Hulleman (SCD’83), Damian Dissel (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Rubenvde Haas (De Blecourt), Linthorst, Santing, Vreeling, Hartman, Eising, Leepel, Mitchel Strijker, Jesse de Haas (Kerssies), Dissel.

Man van de wedstrijd: Brian Leepel

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman