Hoogeveen zaterdag op jacht naar eerherstel

Hoogeveen zaterdag zit duidelijk in een dip. Daar waar de ploeg van Edward Sabandar vooraf werd genoemd als titelkandidaat, is de realiteit na negen wedstrijden een plaats in de grijze middenmoot en een achterstand van negen punten op de koplopers SVM en Elim. Eerstgenoemde ploeg is zaterdag de tegenstander.
Natuurlijk waren de hoge verwachtingen mede gebaseerd op de brede selectie die voor aanvang van het seizoen op papier stond. Bepalende spelers zijn echter al weken geblesseerd of zelfs nog niet in actie gekomen. Neemt niet weg dat met het spelersmateriaal dat wel beschikbaar is onder de maat wordt gepresteerd.
Gelukkig is de sfeer in de ploeg nog positief en wordt er goed getraind. Men moet dan ook zeker niet gaan somberen maar vooral de rug rechten. Tegen SVM wacht wat dat betreft een mooie uitdaging.
De tegenstander uit Marknesse is sinds vorige week de verrassende koploper en dat als promovendus. Twee seizoenen geleden degradeerde men naar de vierde klasse. Binnen een jaar keerde men echter terug door overtuigend kampioen te worden.
Dat SVM een stabiele organisatie heeft blijkt wel uit het feit dat Koos van der Galiën bezig is aan zijn vierde seizoen als trainer. Men raakt dus niet in de war als het even wat minder gaat. Op dit moment is de ploeg dus nog ongeslagen. Alleen tegen Hardenberg’85 en Nieuwleusen werd er gelijk gespeeld.
In het seizoen 2015-2016 speelden beide ploegen ook tegen elkaar. Guido ten Cate was toen het ‘goudhaantje’ door in de laatste minuut de winnende 2-1 te maken. Hoogeveen degradeerde dat seizoen wel.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt ook thuis. Achilles 1894 is om 14.00 uur de tegenstander.
Op de foto een fragment uit het seizoen 2016-2017. Foto: Gerjo Stegeman