Hoogeveen zaterdag ontvangt Tiendeveen

Hoogeveen zaterdag is er op papier duidelijk sterker op geworden. In de praktijk moet nu blijken of dat ook daadwerkelijk zo is. Te beginnen zaterdag met het duel tegen vierdeklasser Tiendeveen.

Hoogeveen maakte tijdens de AH Offerein Bokaal een goede indruk en eindigde verrassend als derde. Een knappe prestatie, zeker omdat men nog lang niet compleet was. Men liet ook zien op verschillende manieren te kunnen spelen. Zo hield men met een behoudender spelwijze lang stand tegen HZVV.
Daarnaast heeft men met Roy Strijker een echte goalgetter in huis gehaald. Het 17-jarige talent liet meteen zien waar zijn kwaliteiten liggen en besliste zowel tegen Dedemsvaart als Germanicus in de slotfase de wedstrijd. Strijker was echter niet de enige die zich liet gelden. Voor trainer Edward Sabandar valt er dan ook echt wat te kiezen. Belangrijk zal straks ook zijn hoe spelers die buiten de basis vallen met teleurstellingen omgaan.
Bij Hoogeveen ontbreekt Guido ten Cate nog. Ten Cate raakte in februari geblesseerd aan zijn lies, maar werd pas eind juni geopereerd. Het herstel is nog niet dusdanig dat hij de training al heeft kunnen hervatten. Een rentree zal dan ook nog wel even op zich laten wachten. Ten Cate gaf eerder wel aan er vol voor te gaan.

Tegenstander Tiendeveen handhaafde zich vorig seizoen in de vierde klasse en lijkt er ook sterker op te zijn geworden. Zo maakten een aantal spelers de overstap van De Weide. Eén van hen is Ismail Ucan die de hele jeugdopleiding bij Hoogeveen doorliep.
De ploeg van trainer Michel van Essen is al geruime tijd in voorbereiding. Tijdens de Dorpencup deed men het tegen eersteklasser Noordscheschut verdienstelijk ondanks een 3-0 nederlaag. Van vierdeklasser HODO werd er met 2-1 verloren en tegen Lutten werd het 3-3.
De laatste onderlinge ontmoeting was op 25 januari 2014. Hoogeveen won toen met 7-1. Serkan Unutan (zie foto) werd toen man van de wedstrijd en speelt nu voor Tiendeveen.
Andere tegenstanders in de poule zijn SC Rouveen (derde klasse oost) en NKVV (vijfde klasse).
De wedstrijd Hoogeveen – Tiendeveen begint zaterdag om 14.30 uur.