Hoogeveen zaterdag ontvangt FC Ommen

Terwijl Nieuwleusen de platte kar al uit de schuur kan halen, strijden andere ploegen om een plek in de nacompetitie. Ondanks de zeer wisselvallige prestaties is Hoogeveen zaterdag er daar één van. Zaterdag ontvangt het met FC Ommen, dat dinsdagavond de tweede periodetitel won.

Het lijkt er de laatste weken op dat de ploeg van Niels van ’t Hoog op haar laatste benen loopt. Van fraai voetbal is geen sprake meer en conditioneel lijkt het ook niet top te zijn. Natuurlijk mag het grillige competitieverloop en het volle programma als excuus worden aangevoerd. Toch mag er meer worden verwacht dan wat er afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter Fit Boys op de mat werd gelegd. Er werd weliswaar met 0-1 gewonnen, maar daar was ook alles mee gezegd. Tegen FC Ommen mag de ploeg laten zien dat het nog wel degelijk aanspraak wil maken op een plek in de nacompetitie.

De tegenstander is bezig aan haar eerste seizoen. De fusieclub ontstond afgelopen zomer na een samensmelting tussen OZC en OVC. Net als bij Klazienaveen en DVC Dedemsvaart waren de verwachtingen hoog gespannen. Men heeft dan ook de ambitie om door te stromen naar de eerste klasse. Met 1200 leden is dat ook terecht. De start van het seizoen verliep echter stroef. De laatste weken gaat het echter prima en met het winnen van de tweede periodetitel lijkt de ploeg van oud-spits Yves Heskamp een gooi te kunnen doen naar promotie.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Ommen in een 0-1 overwinning voor Hoogeveen. In Hoogeveen is het dus het eerste duel al trof men in het seizoen 2017-2018 wel OZC. Het werd toen 3-0.

De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zondag speelt Hoogeveen zondag thuis tegen Alphense Boys. Dit duel begint om 14.00 uur en is vanaf 13.45 uur ook live te volgen via Hoogeveen TV.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Albert Stegeman